Hjem / Haven / Trim hækken med en ny hækkeklipper
Hækketrimmer - Alt hvad du skal vide om at trimme hækken

Trim hækken med en ny hækkeklipper

Find hækkeklipperen frem nu, for inden længe skal hækken klippes, så du har en flot og sund hæk sommeren igennem. Dertil er det en god idé at fjerne noget af hækken, så du ikke skygger for græsplænen og dermed giver mosset mulighed for at gro.

Hvorfor købe en hækkeklipper?

Har du en have med dertilhørende hæk, er det vigtigt du som minimum klipper hækken en gang om året og helst to, hvis du vil have en flot og sund hæk sommeren igennem. Har du ikke en hækkeklipper, så er det nu du skal ud og have købt en. Har du en gammel hækkeklipper skal du sikrer dig, at den ikke er for slidt da en slidt hækkeklipper nærmest river grenene over og ikke klipper dem direkte over. Er din hækkeklipper slidt, kan du her finder en guide til, hvordan du renovere den og sliber den op igen.

Er din hækkeklipper for gammel og slidt, så bør du investere i en ny hækkeklipper. Her findes der to typer hækkeklippere der, hver i sig selv har nogle fordele og ulemper, så du må vælge den der passer bedst til dit behov.

Den elektriske hækkeklipper

Den elektriske hækkeklipper er den mest normale hækkeklipper. Ulempen ved den elektriske hækketrimmer er, at du konstant skal slæbe rundt på ledningen og være opmærksom på, hvor den er så du ikke klipper den over. Fordelen ved den elektriske hækkeklipper er at du har konstant fuld kraft, og du risikerer ikke at den lige pludselig går i stå når den kommer til en tyk gren.

Den batteridrevne hækkeklipper

Som noget relativt nyt, kan du købe batteridrevne hækkeklippere der faktisk har kraft nok til at kunne klippe tykke grene over. Fordelen ved en batteridreven hækkeklipper er, at du ikke er begrænset af en ledning og ikke skal bekymre dig over, hvor den hele tiden befinder sig. Ulempen er at du kun har 25-35 min effektiv brug, før batteriet går dødt. Det er ikke særlig lang tid, og mange vil derfor være nødsaget til at klippe hækken af flere omgange, eller have flere batterier til rådighed. Ladetiden er et sted mellem 3-5 timer, hvilket igen er en kæmpe ulempe.

Har du mulighed for, at bruge den elektriske hækkeklipper, vil jeg til hver en tid anbefale denne model. Har du en mindre hæk, kan den batteridrevne dog være meget god og nem at klippe med.

Alternativ metode til at finde en god hækkeklipper: Læs en af de gode hækkeklipper tests der hvert år bliver lavet. Så er du sikker på, at du ikke køber noget hø.

Billeder er venligst udlånt af Texas A/S

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …