Hjem / Haven / Få styr på kanterne med en græstrimmer
Græstrimmer eller kantklipper - Du finder den rigtige her

Få styr på kanterne med en græstrimmer

Vi kender det allesammen. Vi har lige klippet vores græsplæne, så den fremstår rigtig fint, men ude langs kanten, hvor plæneklipperen ikke kan komme til, har vi irriterende store græstotter strittende overalt. Vi har nu to valg muligheder:

 1. Hive dem op med hånden.
 2. Bruge en græstrimmer.

I denne artikel vil jeg gennemgå de forskellige græstrimmer muligheder der er, og vise dig, hvor du kan få fat i en god og billig græstrimmer. 

Hvorfor købe en græstrimmer?

En græstrimmer er et nødvendigt værktøj, hvis du vil holde haven fin og ryddelig, uden det skal tage for lang tid. En plæneklipper kan ikke komme helt ind til kanten af dine bede, din terrasse eller, hvad du ellers har i haven, hvilket resulterer i, at du har en grim kant af græs stående tilbage.
Sådan en græskant kan ødelægge helhedsindtrykket af din have, og få haven til at se sjusket ud. Med en græstrimmer kan du komme helt ind i kanten af dine bede og fjerne den irriterende kant med græs, som plæneklipperen ikke kan få med. Dertil kan du også bruge en græstrimmer, til at rydde store områder med ukrudt eller uønsket beplantning på meget kort tid.

De nyere græstrimmere kan også vende hovedet, så du kan bruge den til at klippe kanter i din græsplæne. På denne måde kan du hurtigt få en fin og jævn kant hele vejen rundt om din græsplæne.

Hvilken type græstrimmer har jeg brug for?

Der findes i store træk, to typer af græstrimmere. Der findes en udgave med en benzinmotor og en elektrisk udgave. Den elektriske fås både med batteri og med ledning, hvilket vil sige, at der faktisk findes tre forskellige udgaver af græstrimmere. Herunder vil jeg gennemgå de forskellige typer samt fordele og ulemper.

Græstrimmer med batteri

En batteridrevet græstrimmer, er som navnet indikerer, en græstrimmer med påmonteret batteri, så den ikke behøver en konstant ledning for at fungere.

Fordele ved en batteridrevet græstrimmer:

 • Ingen ledning = Ubegrænset rækkevide.
 • Lavt støjniveau.
 • Ok pris. (Ca. 700-800 kr.)

Ulempen ved en batteridrevet græstrimmer:

 • Lang ladetid. Ca. 3-5 timer.
 • Kort brugstid. Ca. 25-35 min.

Min Konklusion:

En batteridrevet græstrimmer er en rigtig fin løsning, hvis du har en mindre have, eller ikke har noget imod hele tiden at skulle lade den op. Til en normal parcelhushave ville jeg ikke vælge en batteridrevet græstrimmer, men det er selvfølgelig op til dig, hvad du bedst kan med. Hvis du vælger en batteridrevet, så SKAL det være med et 18 volts batteri. Alt derunder er outdated og svagt. Du kan købe en batteridrevet græstrimmer i de fleste byggemarkeder, som her i XL byg. Jeg ville personligt gå efter en Bosch græstrimmer, hvis jeg ønskede en batteridrevet græstrimmer.

Elektriske græstrimmere med ledning

elektrisk græstrimmer

Hvis du stadig vil have den støjsvag græstrimmer, men ikke gider vente på at batteriet skal lade op, kunne en elektrisk model med ledning måske være noget for dig?

Fordele ved en elektrisk græstrimmer med ledning:

 • Fuld kraft hele tiden.
 • Lavt støjniveau.
 • Lav vægt.
 • Lav pris. (ca. 400-600 kr)

Ulemper ved en elektrisk græstrimmer med ledning:

 • Begrænset rækkevide.
 • Der kræves opmærksomhed på ledningen.

Min konklusion:

En græstrimmer med ledning er ifølge mig, den bedste græstrimmer til parcelhushaver, hvis du har mulighed for at trække en lang forlængerledning med dig rundt. Har du en større have, så er denne græstrimmer ikke noget for dig og du bør i stedet gå efter en benzindrevet græstrimmer. Hvis du ønsker en elektrisk græstrimmer med ledning, hvilket er et godt valg, så ville jeg gå efter en Texas græstrimmer. Texas har pt. en græstrimmere jeg kan anbefale.

Benzin græstrimmer

Benzin græstrimmer

Den mest anvendte græstrimmer er den benzindrevne græstrimmer. Her slipper du for en ledning eller lang opladningstid, men du skal derimod bære rundt på en mindre benzinmotor.

Fordele ved benzin græstrimmeren:

 • Ubegrænset rækkevide.
 • Fuld kraft.
 • God bevægelighed.
 • God holdbarhed.

Ulemper ved benzin græstrimmeren:

 • Højt støjniveau.
 • Høj vægt.

Min konklusion:

Hvis du vil have bevægelighed og kraft og er ligeglad med støjniveauet, så er dette typen du skal vælge. Med en benzinmotor, har din græstrimmer hele tiden fuld effekt og du kan bevæge dig frit. Den larmer noget mere end de elektriske modeller men har du en normal have, bør det ikke tage så lang tid at blive færdig. Jeg ville vælge denne type græstrimmer til større haver, hvor det ikke er muligt at trække en forlængerledning med rundt. Ønsker du en benzin græstrimmer skal du forvente at skulle betale fra 1.000 kr. og opefter. Du får derimod en græstrimmer der holder de næste 15-20 år med lidt vedligeholdelse. Jeg kan personligt anbefale Texas Benzin græstrimmere. Især denne model, er ikke et dumt valg til et normalt forbrug.

Gode købsråd:

 1. Jeg anbefaler altid at købe hos Texas.dk, men du skal gøre op med dig selv, hvorvidt du hellere vil betale lidt ekstra ved at købe en Texas græstrimmer i dit lokale byggemarked i stedet for online. Det kan f.eks. være en fordel i tilfælde af tekniske fejl.
 2. Vi har ikke tid til at opdatere denne guide måned for måned, så vi anbefaler at du læser en god test af græstrimmere for at være up-to-date med, hvilken der anbefales lige nu.

Sikkerheds råd

Når du renser din have med en græstrimmer, flyver det rundt med små sten, grene og græs. Du bør derfor altid bruge sikkerhedsbriller, eller bedre endnu, en sikkerhedshjelm der beskytter hele ansigtet. En græstrimmer er effektiv og god at have, men den er ikke noget legetøj, så tænk dig om når du bruger den.

 

Billeder er venligst udlånt af Texas A/S

Læs også

Undgå ulykker i haven

Ulykker i hjemmet er så forekommene, at en ulykkesforsikring for hjemmegående er højere end en …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *