Hjem / Familie / Sådan får du en succesfuld skiferie med børn
Photo by Daniel Frank on Pexels.com

Sådan får du en succesfuld skiferie med børn

Når familien skal afsted på ferie, så er det ofte på børnenes præmisser. Derfor ligger skiferien i uge 8, hvor børnene har fri fra skole. Det er dog aldrig for tidligt for børn at komme med på skiferie, da børn lærer det hurtigt og mange skiskoler underviser børn ned til 3 år. Hvis dine børn udviser interesse for skiløb, så bør man overveje, om tiden er kommet til en skiferie som én stor familie.

Gode råd og forberedelser

Valg af skiområde
Hvis du gerne vil have dine børn med på skiferie, så bør du undersøge, om stedet er børnevenligt, og om der er nogle spændende aktiviteter for børnene. Det er især vigtigt, at terrænet ikke er for stort, og at det er overskueligt, så børnene langsom kan udvikle sine skiløbsevner og undgå at blive væk, fordi det hele er uoverskueligt. Det vil sige, at det er vigtigt, du finder et skisportssted, hvor børnene kan føle sig trygge og have det sjovt.

Transport
Det bliver mere og mere populært at tage flyet til skidestinationen, men de fleste børnefamilier vil nok foretrække at køre i deres egen bil. Især på grund af den store opbakning, som børnefamilier uden problemer kan pakke i en bil, men det kan blive dyrt at have så store mængder bagage i et fly. Derudover så kan familien i en bil køre og holde pauser, når de har brug for det, og især hvis børnene trænger til det. På den måde kan turen til destinationen blive en hyggelig del af ferien, hvorimod den i et fly kan blive presset og irriterende, da man ikke bare kan åbne døren og trække noget frisk luft. Foruden dette, så kan man ved at køre sin egen bil vælge en destination, der er tættere på Danmark, såsom Tyskland, Norge og Sverige.

Børnenes påklædning
Hvis børnene skal med på skiferie, så skal de være ordentligt påklædt. Undertøjet bør være langærmet og helst af uld, men bomuld kan også gå. Derudover kan man vælge mellem en heldragt- eller todelt flyverdragt. Den todelte flyverdragt kan være en god ide, fordi hvis det bliver for varmt, så kan de tage overdelen af. Nogle andre meget vigtigt ting, som de fleste ikke forbinder med skiferie, er solcreme, læbepomade og skibriller med UV-beskyttelse. Disse tre ting er noget af de vigtigste, som du selv og dine børn bør have på hver dag i skiferien, da du på pisterne er meget tæt på solen, og sneen reflekterer i den.      

Sæt børnene i skiskole

Mange forældre vil gerne lære deres børn, hvordan de står på ski, men det er ikke altid en god idé. I stedet bør du melde dine børn til en skiskole. Her har børnene mulighed for at møde andre børn, der skal i gang med at lære at stå på ski. Det er en god måde for børnene at lære skifærdighederne og teknikken.

Du bør dog huske på, at de fleste skiferier forekommer i udlandet, og det bedste ville være, hvis skilæreren taler dansk, så dit barn kan forstå instruktionerne.

Læs også

Få den rette hjælp til tømning af dødsbo

Døden er et emne, som rigtig mange har svært ved forholde sig til. Men vi …