Hjem / Familie / Hjemmet skal skabe trygge rammer om familielivet

Hjemmet skal skabe trygge rammer om familielivet

De fleste familier har et fælles tilflugtssted, som netop er hjemmet. Ens hjem, om det så er et hus, en lejlighed eller noget tredje, er stedet, hvor man kan være sammen som familie, og hvor der er plads til både grin og gråd. Derfor er det vigtigt, at man gør noget ud af netop at skabe denne tryghed i hjemmet. Det kan handle om alt fra måden, man er sammen på og håndterer hinanden til, hvordan man håndterer små ting som indretning. Det vigtige er i bund og grund, at der er plads til alle i hjemmet, og at alle føler sig både hørt og set.

Gode samtaler og støtte

Livet er ikke altid en dans på roser, og nogen gange går man igennem svære perioder. Det er især i de svære perioder, at familien er guld værd, og hvor man kan bruge hjemmets trygge rammer til at være der for hinanden og vise støtte.

Det kan eksempelvis være, hvis et af børnene har det svært i skolen og måske bliver drillet. Så er det vigtigt, at drilleri på ingen måde finder sted i hjemmet, og at alle tager problemet seriøst, da det skaber mere tryghed. Det kan også være, at en af forældrene står i den situation ikke at have et arbejde. Her er et websted om a-kasser eksempelvis brugbart i forhold til at finde en midlertidig løsning, men det er næsten lige så vigtigt med familiens opbakning om, at det hele nok skal gå, og at det nok er noget, man skal klare sammen som familie.

På den måde er det derfor meget vigtigt, at der er plads til alle i hjemmet, og i særdeleshed at der også er plads til, at man er forskellige, og at man har både gode dårlige perioder. Der skal man kunne søge tilflugt i hjemmet tryghed, når disse svære perioder også en gang imellem dukker op.

Medbestemmelse i indretningen

Rent indretningsmæssigt er det faktisk også muligt at gøre mere for, at alle føler sig tilpasse i hjemmet. her handler det særligt om, at alle føler sig hørt, og at der ikke er en, der tager styringen over det hele. Særligt i forhold til eksempelvis børnenes værelser er det vigtigt, at de føler sig hørt, og at de får lov til at lufte deres meninger om, hvordan det skal ud – og rent faktisk føre det ud i livet. At børnene får lov til at tage den slags beslutninger, og måske endda også beslutninger, der ikke flot vedrører indretningen, vil de også stole mere på deres dømmekraft i fremtiden, og det er godt at have med sig hjemmefra. Så mere medbestemmelse til alle i hjemmet.

Læs også

Gaveideer til gør-det-selv-manden

Hvis du har en mand i dit liv, så har du sikkert før oplevet hele …