Hjem / Gode råd / Hvor energibevidst er du, når du opvarmer huset?

Hvor energibevidst er du, når du opvarmer huset?

Vi ved alle, at vi skal tænke i energivenlighed og bæredygtighed, når vi indretter os. For mange af os gælder det desværre, at vi ikke er meget fleksible, når det gælder opvarmning af vores hus. Ofte har vi overtaget boligen med en løsning, der allerede fungerer, og det kan virke som et uoverskueligt projekt at skulle omstille sig, hvorfor vi er mindre tilbøjelige til at være initiativrige her.

Mulighederne er mange – og valget kan derfor være svært

Der findes i dag enormt mange forskellige muligheder for opvarmning af huse og ejendomme, og det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad dine behov er, samt hvilken løsning der passer ind i netop dit hjem.

Der er mange ting, vi må tage stilling til, når vi ønsker at omlægge boligens varmeressourcer, og det kan være svært at gennemskue hvad de forskellige muligheder har af fordele og ulemper.

I det følgende har vi sat os for at kigge nærmere på de populære varmepumper, som er en praktisk og enkel løsning, når vi søger en energivenlig og “grøn” opvarmning af hjemmet.

Varmepumpen og dens mange fordele

En varmepumpe udnytter de energier, der allerede findes i jorden eller i luften. Varmepumpen omdanner altså en naturressource til en varmeenergi, og det er derfor en særdeles miljøvenlig opvarmningsform.

Udover den grønne vinkel så har varmpumpen en masse økonomiske fordele også. Varmepumpen har ingen dyre driftsomkostninger, og meget lidt vedligehold – faktisk kører den af sig selv, og skal blot have et årligt eftersyn. Denne form for opvarmning sikrer desuden en stabil rumtemperatur, mens den både forebygger og modvirker fugt.

Varmepumpen er et godt valg, når du ønsker at erstatte oliefyret eller el radiatoren. Den er billig i drift og den er en stærk spiller i vores stræben efter et mere bæredygtigt og miljøvenligt samfund.

Når først din varmepumpe er installeret, så passer den stort set sig selv, og du kan bruge din ressourcer et andet sted. En varmepumpe er en økonomisk investering og det er en investering i god samvittighed og et sundere klima.

Læs også

Kvalificerede fagfolk er alle pengene værd

Det koster penge at være boligejer. Ejendommen skal jævnligt passes og plejes for at minimere …