Hjem / Familie / Kalendergaver til julesokken burde du starte på allerede nu

Kalendergaver til julesokken burde du starte på allerede nu

For de fleste starter julen fra den 1 december og frem, og de samme mennesker er som regel de samme, der stresser mest over julen. For jul starter godt nok først fra 1 advent, hvor adventsgaven skal være klar, men til de små, kæresten eller måske bedsteforældre, er den store udfordring der tager mest arbejde, de 24 kalendergaver til pakkekalenderen.

Helt ligesom med julegaverne, så kan du skabe dig selv den stressfri december, ved i de små, at forberede pakkekalenderen til børnene eller kæresten allerede nu. 24 gaver er nemlig ikke nemt at finde, hvis man vel og mærke, ikke vil vælge at købe en færdiglavet pakkekalender. Det er ofte sjovere at finde 24 ting, som drengen eller pigen vil blive glad for. Problemet er, at hvis det skal gøres sidst i november, så bliver det ofte forjaget og en irriterende stressfaktor.

Hvorfor advent og pakkekalender?

Julekalender er faktisk en forholdsvis ny tradition i Danmark, for det var først tilbage i 1930’erne at den velkendte form blev udbredt. Dengang var det 24 låger på en pap kalender, som dækkende over forskellige motiver i form af engle, trommer, klokker og de andre velkendte juleting.

Pakkekalenderen kom først noget senere, hvor papkalenderen gik over til at indeholde 24 små gaver, hvilket kun var til børn, hvor vi i dag, har udbredt konceptet til at gælde for alle, alt afhængig af tradition i familien.

I dag giver vi nemlig pakkekalender til både kæreste, mor, far, bedsteforældre foruden dem den primært var skabt til, nemlig børnene. Du kan med fordel læse mere om mulighederne indenfor pakkekalendere på julesiden Juleliv.dk.

En sød pakkekalender er nemlig, hvad der glæder ikke kun børnene, men også din partner eller kæreste, helt ligesom især den ældre generation er dem, som fleste af os gerne vil påskønne. Det kræver dog både penge og tid. Derfor er kalendergaver til julesokken den snusfornuftige ting, at starte på allerede nu, for så sparer du mange penge og finder som regel altid meget bedre gaver til barnet, børnene eller måske til din kæreste/partner.

Hvilket type pakkekalender?

Det er selvfølgelig ud fra aldersgruppen, at du vælger hvad kalendergaver, som der skal være i pakkekalenderen eller julesokken.

Gaver til børn starter ved ca. 3 års alderen da aldersgruppen under, ikke vil kunne forstå konceptet med den daglige gave. Men fra denne alder og opefter indtil teenagealderen, hvor det går over i adventsgaver til de store børn, er kalendergaver noget der skaber spænding og sjov hver morgen, hvilket selvfølgelig først og fremmest er stærkest ved de helt små.

Her er den helt store fordel ved at starte på at købe gaverne nu, at du kan finde de sjove ting som drengen eller pigen kan få glæde af, og som samtidig, kan koste det lidt mere i forhold til, hvis du skal købe det hele lige op til jul. Du finder nemlig tilbud på f.eks. Frozen ting især om foråret og sommer til pigen, eller noget af det sjove legetøj til drenge. Priserne på de kendte ting vil nemlig ofte gå op jo tættere du kommer på julen, og så kan det blive en bekostelig affære med 24 forskellige ting.

Det samme gør sig gældende med gode ting til kæresten eller din partner. Ved at købe over hele året, vil du kunne give hende eller ham det brugbare og måske romantiske ting der varmer i december.

Gør julen stressfri og januar det mindre økonomisk trængt, ved at tænke langsigtet. Det gøres bedst ved at starte på kalendergaverne og måske endda julegaverne allerede nu.

Læs også

Gavehjælp til en mor eller din hustru

Har du det måske lidt svært med at finde gaven til moren? Eller har du …