Hjem / Gode råd / Hvilken type solafskærmning indenfor solsejl til hjemmet?

Hvilken type solafskærmning indenfor solsejl til hjemmet?

Med klimaet og de stigende antal dage årlige sol dage, er det med den rette solafskærmning mod de farlige uv-stråler, blevet en vigtig ting der ikke skal ignores.
Hvilken type af solafskærmning indenfor solsejl til hjemmet. er det logiske valg, som du står overfor. Det er nemlig ikke helt ligetil, hvis du ikke kender til de forskellige typer af solsejl der findes til boligen.

Kvalitets eller meget billig solsejl?

Solsejl der skal dække formålet mod solens stråler, er nemlig ikke bare et stykke stof på stolper. Sådan vil kunne skabe lidt skygge, men gør intet mod uv-stråler. Derudover, skal solsejlet også dække dit behov, hvor du også står overfor valget med, hvad det skal kunne, og holde til i forhold til vejrets lunefulde skiften.

Dybest set er forskelligheden udover afskærmning mod uv-strålerne, mellem et billig og kvalitets solsejl, muligheden for at vandet bliver afledt korrekt, så solsejlet ikke buler ned eller falder sammen. De helt billige solsejl vil nemlig ikke aflede vandet fra regnen rigtigt. Her vil vandet samle sig på midten og skabe en bule af vand, der kunne bliver større og større indtil solsejlet brister eller går i stykker.

Vinden som jo også er ret normal i Danmark, er en anden ting, hvor de billige solsejl er af lav kvalitet. Her vil de billige i forhold til den ordentlige kvalitet, blafrer og ofte miste sin spænstighed ret hurtigt. Ingen gider at skulle rette et solsejl op igen hele tiden, og her er syninger i materialet forskellen mellem skidt og kanel.

Et kvalitets solsejl, som selvfølgelig koster en lille smule mere i forhold til de helt billige du finder i Harald Nyborg og andre steder, vil aflede vandet korrekt, så solsejlet holder sin udspændte facon. Her står du dog overfor valget mellem forskellige typer, som har hver sin funktionalitet.

Løsningen til at finde den rette type solsejl, kan du dog finde her, hvor vi viser dig de rette muligheder, der dækker de forskellige muligheder, som samtidig er uv-certificeret, så uv-strålerne og skyggen kombineres på den helt rette måde.

Typer af kvalitets solsejl til boligen

De tre mest almindelige typer solsejl i den gode kvalitet dækker over det vandtætte, vandgennemtrængelige og vandafvisende solsejl. Prisen er i samme rækkefølge da det vandtætte solsejl er klart det dyreste. Det vandgemmentrængende kommer prismæssigt i mellemklassen, og det vandafvisende er det billigste sejl af de tre forskellige typer.

Vandtætte solsejl

Vandtætte solsejl er, som navnet siger, vandtætte og kan holde dig tør under sejlet. Prisen er dog i den rigtige høje ende i forhold til de to andre typer. At det er vandtæt er logisk nok en stor fordel, men ulempen udover prisen er også, at det ofte, alt afhængig af materiale kvalitet, ikke er velegnet til de mange forskelligheder i klimaet som vi har i Danmark. Dybest set, er det kun velegnet til de gode måneder i foråret, sommer og tidlige efterår.

Vindstærke solsejl

Et vindstærk solsejl som også bliver kaldt vandgennemtrængende, kan ikke holde dig tør under sejlet. Her siver vandet nemlig igennem materialet.Det giver den store fordel, at vandet ikke samler sig på midten, som er det meste stramme punkt, der gør at sejlet holder sig strammet ud. Du tænker nok, at hvorfor skal man dog bruge et solsejl, hvor man ikke er tør under sejlet. Det er selvfølgelig ud fra, hvilket behov du har, men de fleste vil ofte ikke holde sig udenfor i kraftig regn, og her er dette sejl i forhold til de vandtætte, ofte fem ti gange billigere. Hvem vil ikke gerne spare de penge, nu sejlets primære behov er at dække for uv-strålerne.

Prisen er en stor fordel, men en anden lige så stor fordel er, at denne type solsejl er rigtig god til det danske vejr, for du kan dybest set lade det hænge ud hele året. Det er nemlig et vindstærk solsejl, som i forhold til de andre typer, ikke er vindfølsom og skal strammes op efter blæst i samme grad som andre typer solsejl. Det er grunden til, at de fleste faktisk vælger denne type solsejl.

Vandafvisende solsejl

Det vandafvisende solsejl er den billigste type uv-certificeret solsejl, som er særdeles velegnet til boligen. Du kan nemlig købe et trekantet eller firkantet sejl til relativt billige penge, der kan bruges på terassen eller måske børnenes sandkassen, hvilket du kan se på solafskærmnings siden gbl.dk lige her.

Det er ikke et vandtæt solsejl, men det er vandafvisende og kan sagtens holde dig tør til de lette byger om sommeren, men kan ikke klare de kraftigere regnskyl, hvor vandet vil trænge igennem og dryppe. Det er heller ikke et vindstærk solsejl som det vandgennemtrængende sejl, men samtidig er det en del billigere. Ganske velegnet til hjemmet, hvis du ikke vil betale ret meget, og mange bruger denne type over sandkassen, så børnene bliver afskærmet for solen under leg.

Disse tre typer af solsejl er, hvad du burde vælge til hjemmet. Du skal selvfølgelig opveje behov og kvalitet mod hinanden, men fælles for dem alle er, at uv-certificering er tilstede. Det er absolut det første kriterie, når man skal købe sig et solsejl.

Læs også

Få din kloak tjekket af en kloakmester

Der er rigtig mange, der i dag mener, at de kan klare alt på egen …