Hjem / Bolig / 4 Tips til at indrette det perfekte soveværelse

4 Tips til at indrette det perfekte soveværelse

Står du og skal indrette dit nye soveværelse og er du i tvivl om hvad du skal gå efter med hensyn til stil, møbler, senge, hvordan du gør rummet godt at sove i og meget andet, så har vi lavet denne simple guide som hjælper dig med at indrette det perfekte soveværelse.

Gå efter den simple indretning

Et soveværelse skal være simpelt og have en enkelt funktion, nemlig at man kan sove godt i rummet. Derfor er det en god ide at fravælge så mange ting som muligt i soveværelset, hvis der er mange ting og objekter, så kommer man hurtigt til at bruge soveværelset til meget andet end at sove.

Prøv derfor at være så minimalistisk i din tankegang som overhovedet muligt, jo mindre du kan have i dit soveværelse jo bedre, det kan være svært, men lidt grundig overvejelse kan du sagtens skære rigtig meget fra, som bare er fyld og rod.

Vælg den rigtige seng

En af de elementer du ikke kan sige nej til og ikke skal gå på kompromis med i dit nye soveværelse er en god seng. En god seng er alfa omega for din søvn og dermed også dit helbred. Vi ved nemlig allesammen godt hvor vigtig søvn er for vores helbred og livskvalitet, så hvis du gerne vil leve et godt liv, så start med den gode søvn, som kommer sammen med en god ny seng.

Men hvilken type seng skal man så vælg? Der findes alt fra en kontinentalseng som er bygget op af tre lag, det giver en rigtig god og lækker komfort, de tre lag er først med en boxmadras, derefter en springmadras og øverst en topmaras, der er altså rigeligt med lag som støtter op og dine krop når du sover.

Udover det så findes der selvfølgelig elevationssenge, de har i efterhånden mange år været et stort hit hos danskerne, det er lækkert hvis du godt kan lide at læse i sengen, på den måde kan du forme senge så du opnår en god læsestilling. Hvis du vil vide mere om hvad du bør købe, så se denne guide med test af elevationssenge.

Personligt er jeg selv blevet glad for min kontinentalseng.

Gør rummene sovevenligt

For at opnå den bedste nattesøvn, er det vigtigt at rummet har den helt rette temperatur, de fleste mennesker kan godt lide at sove i et rum der er lettere svalt og afkølet, det kan du eksempelvis gøre ved at åbne et vindue lidt inden sengetid og lade rummet køle lidt ned.

En anden god ting er at rummet bør være helt mørkt, bor du eksempelvis inde i byen eller ud til en vej hvor du kan blive generet af lys, så bør du få gardiner eller andet op som mørklægger rummet og på den måde kan du sove godt igennem. Læs eventuelt vores egen guide til hvordan man spare penge på mørklægningsgardiner.

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt du vasker og skifter sengetøj så ofte som overhovedet muligt, man sover bare bedre i en ren og frisk seng.

Sig nej til tv i soveværelset

Det sidste tip er at sige nej til fjernsyn i soveværelset, et fjernsyn kan nemt tage din opmærksomhed og selvom du måske følte dig træt inden du gik i seng, så kan du ligge og holde dig længe vågen foran et fjernsyn, det ødelægger din søvnrytme og kan medføre til at du har mindre energi i løbet af dagen.

Men det er ikke kun fjernsynet du bør sige nej til i soveværelset, det samme gør sig gældende for telefoner, tablets og computere, når du går i seng skal det være med et formål, nemlig at få sovet igennem.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …