Hjem / Forbrugertests / Stavblender test
stavblender test

Stavblender test

Stavblenderen er på få år blevet et af de mest brugte køkkenredskaber i de danske hjem. Det skyldtes især dets mange anvendelsesmuligheder. De fleste stavblendere købes nemlig med en masse ekstra udstyr som f.eks. en minihakker, ellers vil der som regel kunne købes ekstra udstyr ved siden af. Dermed kan stavblenderen erstatte en hel del forskellige køkkenmaskiner som hver i sær fylder rigtig meget. Men en stavblender fylder og koster det en brøkdel og det er meget nemmere at have med at gøre.

Men selvom stavblendere er så fantastiske køkkenredskaber, så er der meget stor forskel på de modeller der kan købes på internettet og i de danske køkkenudstyrs butikker. Vi har derfor besluttet at læse en stor del danske og udenlandske stavblender tests igennem for, at undersøge, hvilken stavblender der virkelig er den bedste i dag.

Vi har herunder udvalgt og listet de seks bedst bedømte stavblendere og selvfølgelig sorteret dem efter, hvilken vi mener er den bedste stavblender.

Braun MQ775 – Vinder af flest tests – Vores favoritBraun MQ775 stavblender

Bruan MQ775 er den stavblender der har vundet de fleste stavblender test i både ind- og udland. Her kan der både nævnes en test som svenske Råd&Rön lavede i 2015, ligesom forbrugerrådets test af stavblender også gav Braun MQ775 rigtig fornemme resultater. Grunden til at vi mener Braun MQ775 er den bedste stavblender skyldtes dog også, at den først og fremmest kommer med en rigtig god udstyrspakke og, at den også har fået rigtig gode brugeranmeldelser på blandt andet Amazon.com, hvor flere hundrede købere af stavblenderen har givet deres mening til kende.

Konklussionen er at Braun har lavet en fantastisk stavblender til en rigtig god pris, og selvom der er stor konkurrence på stavblender markedet, så er der ingen tvivl. Braun er både favorit i de tekniske test men også en stor favorit i forbrugernes meningsmålinger. Vi har lavet en pris sammenligning over alle online danske forhandlere af Braun MQ775.

Bruan MQ775 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Braun MQ725 – Fantastiske resultater i Råd&Rön testBraun MQ725 stavblender test

Braun MQ725 er en lidt ældre model end MQ775, men det kan næsten ikke mærkes i de test den har været inkluderet i. Gang på gang scorer Braun MQ725 topkarakterer. Nogle gange bedre end storebroderen, andre gange lidt lavere. Denne stavblender er en rigtig arbejdshest. Materialevalget er rigtig fornuftigt og med denne stavblender er du næsten sikker på at få en stavblender der kan holde de næste 10 år frem.

I de test den har deltaget i, er der lagt fokus på stavblenderens mange kræfter, ekstra udstyr og ikke mindst betjening samt rengøring af stavblenderen. Den brillere på alle punkter og er dermed et rigtig solidt valg.

Braun MQ725 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Bamix Swissline – Vinder af politikkens test i 2012Bamix swissline stavblender

Bamix Swissline stavblenderne er efterhånden en gammel kending, men ikke destomindre er den stadig yderst relevant at have med i dine overvejelser, når du ønsker en ny stavblender.

Denne stavblender vandt en lang række stavblender test da den blev lanceret og siden da har den været at finde i de fleste butikker på nettet. Bamix har lavet en stavblender som er blevet testet mere grundigt end de fleste andre maskiner og den har endnu ikke fået dårlig omtale. Heller ikke når vi kigger på det internationale marked er der nogle klager at komme efter.

Bamixs stavblender er solidt bygget og hver en detalje er nøje overvejet. Dertil er der blevet lavet et fantastisk udvalg af ekstraudstyr til stavblenderen, så i dag er der nærmest ikke den opgave som stavblenderen ikke kan klare – Det skulle måske være at brygge kaffe, men så vidt vides er der heller ikke nogle af de andre stavblendere der formår dette.

Bamix stavblenderen er et rigtig sikkert valg.

Bamix Swissline kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Kitchenaid stavblender – Topscorer hos TænkKitchenaid stavblender

Kitchenaid har lavet en lang række af prisvindende produkter de sidste mange år, og deres stavblender er ingen undtagelse. Stavblenderen er holdt i samme design stil som alle andre KitchenAid produkter, hvilket også er kendetegnet for et KitchenAid produkt. Stavblenderen er solidt bygget med gode og holdbare materialer. Motoren er ekstrem kraftig og kan dermed blende næsten alt du kommer i nærheden af.

KitchenAid stavblenderen har scoret gode point i mange tests, men især forbrugerrådet TÆNKs test er værd at nævne. Her blev KitchenAid blenderen nemlig godt kigget efter og ikke mindst testet, og resultaterne var fantastisk gode.

Har du andre produkter i KitchenAid serien og kan du lide deres karakteristiske design, så er dette helt sikkert stavblenderen for dig.

Kitchenaid stavblender kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Braun MQ700 – Stavblender med meget gode bedømmelserBraun MQ700 stavblender

Braun MQ700 er kommet med på vores liste på trods af, at den os bekendt, ikke har vundet nogle stavblender tests. Den er med fordi den op til flere gange er kommet i top3, hvilket kun de bedste stavblendere gør.

Da vi sad og gennemgik Braun MQ700 tog vi også et kig på, hvad de amerikanske forbrugere syntes om maskinen og et hurtigt kig på Amazon afslører da også, at stavblenderen er meget elsket blandt forbrugerne.

Den får blandt andet ros for dens pris, ergonomi, styrke og ikke mindst dens kvalitet. Der har, os bekendt, været ekstremt få tilfælde, hvor en forbruger har oplevet problemer med en Braun MQ700.

Braun MQ700 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Braun MQ300 – Billig testvindende stavblenderBraun MQ300 stavblender

Braun MQ300 er en af de billige stavblendere, men ikke destomindre leverer den et fantastisk resultat gang på gang. Det er klart, at med en pris på under 300 kroner kan vi ikke forvente, at den kan klare de sværeste opgaver, men at blende en smoothie eller måske lave en gang kartoffelmos kan denne stavblender altså sagtens klare.

De tests den har deltaget i har givet fornuftige resultater taget prisen og konkurrenterne i betragtning, men i og med at den ikke kan hamle op med de noget dyre, men også langt bedre stavblendere herover, ender den desværre på vores sidste plads (blandt de BEDSTE stavblendere). En meget hæderlig placering, hvis du spørger os.

Vi anbefaler dog alligevel, at du finder et par hundrede kroner ekstra frem og køber en lidt bedre stavblender. Den har sine begrænsninger og når du først vænner dig til at bruge en stavblender i køkkenet, så vil du formentlig fortryde at du valgte at spare 2-300 kroner på at købe en billig stavblender uden de store kræfter.

Braun MQ300 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Læs også

Sådan udvælger du det bedste køleskab

Der er nogle ting i ens hjem, som man har mindre brug for end meget …