Hjem / Forbrugertests / Frituregryde test
Frituregryde test- Her er den bedste frituregryde

Frituregryde test

Ville det ikke være rart at kunne lave friturestegte pommes fritter, forårsruller, kyllingevinger eller lignende, uden at skulle stå med 3 liter fritureolie og et hus der stinker i flere uger efterfølgende? Ikke nok med det, men så er det nok de færreste af os der ønsker at fylde os selv og vores børn med så meget mættet fedt, at det er et under vi ingen blodpropper har fået endnu.

Vi har valgt at tage et kig på de nye, sunde fituregryder der kun bruger 1-2 spiseske olie. Vi har gennemlæst 8 frituregryde test fra ind- og udland og fundet fire sunde frituregryder der scorer rigtig gode bedømmelser i alle tests.

Tefal Actifry Essential – Bedst til prisen.tefal-actrifry-essential frituregryde test

Tefal Actifry Essential er ligesom navnet hentyder en frituregryde der kan det essentielle, men ikke meget mere. Den er holdt simpel for at holde prisen nede og i de frituregryde test vi har læst, bliver dette set som en super god idé fra Tefals side.

Tefal Actifry Essential fungerer som alle andre Actifry fituregryder ved at du hælder dine madvarer op i gryden og tilsætter ca. 1 spiseske olie. (afhænger af indhold og mængde). I denne frituregryde er der 1 kgs kapacitet, hvilket er i den høje ende.

Den har de essentielle funktioner – Hvilket vil sige en timer og en start knap. Ønsker du at tilføje noget til gryden mens den er i gang, kan du bare åbne låget og den vil med det samme stoppe. Så snart du lukker låget, forsætter den med arbejdet. Ønsker du at se, hvordan det går med dine madvarer, er der et vindue i toppen af gryden, som du kan se igennem.

Alt indholdet kan selvfølgelig tages ud og kommes i opvaskemaskinen for nem rengøring.

Tefal Actifry Essential er en meget simpel frituregryde, og det får den meget gode bedømmelser på. Den kan det, en friturefryde skal kunne og den leverer nogle rigtig lækre pommes frites. Ønsker du en billig og god frituregryde, er det en Actifry Essential du leder efter.

Tefal Actifry Essential kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Philips HD9220/20 – En fantastisk maskinePhilips HD9220/20 airfryer frituregryde test

Philips HD9220/20 er blevet testet rigtig mange gange i både ind- og udland, og den har fået mange gode bedømmelser med på vejen.

Det første du vil lægge mærke til ved Philips HD9220/20 frituregryde er dets design. Den er super simpel og flot at se på. Den er højere end en traditionel frituregryde, men samtidig også meget smallere.

Denne frituregryde er, ligesom de andre vi har samlet her, basalt set en varmluftsovn. Her sidder varmeelementet og blæseren i den øverste del af maskinen og selve gryden kan tages ud som en skuffe i bunden af frituregryden. Den kan super simpelt indstilles med en timer der sørger for at sige en lyd når dine madvarer er færdige.

Philips HD 9220 frituregryden får rigtig gode bedømmelser i forhold til kvaliteten af pommes fritterne, der bliver sprøde uden at være fyldt med olie. Rengøring af maskinen er ligeledes super simpelt, da gryden bare kan hives ud og sættes i opvaskemaskinen. Der medfølger desuden er lille guide til, hvor lang tid du skal give forskellige madvarer.

Det eneste negative der er at sige om denne frituregryde er dens kapacitet. Den kan nemlig kun indeholde 800 gram, hvilket ikke er så meget, men tilgengæld er de 800 gram færdige på ca. 20 minutter, hvilket er uhørt hurtigt.

Philips HD9220/20 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Tefal Actifry Family – Et godt valgTefal actifry family frituregryde

Tefal Actifry Essential har fået rigtig godt point i de frituregryde test vi har læst. Danske Gastromand testede frituregryden i Oktober 2014. Her skrev han: “Jeg er ikke meget for det, men må indrømme at Actifry fungerer glimrende“. Også hos rangering.dk’s frituregryde test har denne scoret rigtig godt.

Tefal Actifry family får først og fremmest super gode kommentarer med på vejen i henhold til frituregrydens kvalitet. Den er lavet i hård og solid plastik. Gryden har en teflon belægning og kannemt tages ud ved at trykke på knappen på håndtaget.

Når det kommer til rengøring af maskinen, vil de fleste mennesker elske Tefal Actifry Family. Gryden kan nemlig tages ud og sættes i opvaskemaskinen.

Andre vigtige bedømmelses punkter for frituregryder er: lugten, kvaliteten og sikkerhed.

Tager vi først et kig på “lugten” som frituregryder er kendt for, så står der i alle tests, at der INGEN lugt gener er selv efter flere brug op til flere gange.

I og med at frituregryden kun skal bruge ca. 1½ spiseske olie, skal du heller ikke frygte for om dine børn kommer til at brænde sig, som tilfældet er med en normal frituregryde.

Det sidste og nok vigtigste punkt er, hvor gode pommes fritter kan sådan en simpel frituregryde lave? I de test vi har læst er konklusionen at du får en mellemting mellem ovnbagte pommes og friturestegte pommes. Altså en pommes frites der er sprød uden på, men ikke mættet med olie inden i.

Du kan selvfølgelig også lavet meget andet en pommes fritter, men det er denne madvarer de fleste frituregryde test har taget udgangspunkt i.

Tefal Actifry Essential kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Tefal Actifry 2-in-1 – Moderne og smartTefal actifry 2-in-1 frituregryde test

Tefal Actifry 2 in 1 er den eneste frituregryde, som vi kender til, der kan lave to rette samtidigt. Da disse frituregryder er varmluftsovne, kan du lave alt det du normalt ville lave i en ovn, i disse frituregryder.

I bunden af maskinen finder du gryden, hvor du vil lave alt der skal friture steges. Oven på gryden kan du så montere en lille bakke, hvor du f.eks. kan varme bøffer eller lignende uden at du risikere de bliver friturestegt.

Denne funktion har anmelderne elsket og det har scoret maskinen nogle gode point.

I traditionel Tefal stil er den flot at se på, men også super nem at rengøre. Gryden og bakken kan nemt kommes i opvaskemaskinen og så er det overstået. Den eneste ulempe ved denne frituregryde er, at du bliver nødt til at teste dig frem med visse madvarer. Ellers skulle maskinen være super nem at betjene og have med at gøre.

Tefal Actifry 2 in 1 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Læs også

Sådan udvælger du det bedste køleskab

Der er nogle ting i ens hjem, som man har mindre brug for end meget …