Hjem / Forbrugertests / Sodavandsmaskine test
Sodavandsmaskine test

Sodavandsmaskine test

Selvom sodavandsmaskiner ikke er nogen ny opfindelse, så skete der et stort boom i 2010 og lige siden har rigtig mange danskere valgt at hoppe med på bølgen med hjemmelavet sodavand fremfor at drikke CocaColas originale versioner.

Vi har selv prøvet et par forskellige sodavandsmaskiner og nogle er helt klart bedre end andre, men vi har ikke været bredt nok omkring til at kunne lave en sodavandsmaskine test. Vi har derfor samlet en række sodavandsmaskine test fra både ind- og udland og analyseret disse. Hvad vi er kommet frem til, er at der er fire sodavandsmaskiner (der kan erhverves i Danmark) som igen og igen løber med gode kommentarer, titler og point. Disse testvindende sodavandsmaskiner har vi valgt at vise i denne artikel.

Herunder har vi listet sodavandsmaskinerne – Sorteret med den bedste først.

KitchenAid 1121 sodavandsmaskine – Bedst i testKitchenaid 1121 sodavandsmaskine test

Den absolut bedste sodavandsmaskine er lavet af KitchenAid – Modellen hedder 1121 og findes i et stort udvalg af farver. Denne sodavandsmaskine har vundet op til flere nyere tests og er blandt andet blevet beskrevet med følgende citat: “De dyre bobler smager bare bedst”.

KitchenAid 1121 er nemlig ikke nogen billig sodavandsmaskine. Prisen ligger et stykke over 2.000 kroner, hvilket kræver at du virkelig vil bruge denne maskine fremfor at købe sodavand i butikkerne.

Kitchenaid sodavandsmaskinen får topkarakterer på blandt andet design, funktionalitet, kvalitet men vigtigst af alt, smagen! KitchenAid sodavandsmaskinen formår nemlig at lave binde kulsyren rigtig godt til vandet, hvilket giver en meget dejlig brusende smag. Det er som regel her, hvor de billigere sodavandsmaskiner taber, da brusen alt for hurtigt går af sodavanden, men det er altså ikke tilfældet her.

Kigger vi på, hvad forbrugerne syntes om denne sodavandsmaskine, så er det også udelukkende positive kommentarer den får med sig.

KitchenAid 1121 sodavandsmaskinen er den sodavandsmaskine der laver et produkt der matcher den ægte varer bedst muligt, derfor lander den i toppen af vores liste.

KitchenAid 1121 kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Aqvia Exclusive – Bedst til prisenAqvia exclusive sodavandsmaskine test

Aqvia Exclusive er en flot og test vindende sodavandsmaskine. Den har således både vundet en svensk test hos Smartson.se i 2011 og igen en svensk test ved arbetarbladet.se i 2013.

Her fik den topkarakterer for den design, produkt kvalitet og sodavandskvalitet. Alle sodavandsmaskiner kan skyde kulsyre ned i vandet. Spørgsmålet er, hvor meget af kulsyren der binder sig til vandet som brus og her klarer Aqvia Exclusive sig kanon godt.

Det er ligeledes en sodavandsmaskine der er super nem at betjene samt rengøre og med en pris på under det halve af kitchenaid 1121, er dette den sodavandsmaskine vi ville anbefale de fleste. Det er marginaler der adskiller KitchenAid og Aqvia i sodavandskvaliteten og selvom prisen på kitchenaid’en også afspejles i dens bygge kvalitet, design og varemærke, mener vi personligt ikke at det er den ekstra pris værd.

Aqvia Exclusive kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Aqvia Balance
Aqvia balance sodavandsmaskine test

Aqvia Balance er en mindre og billigere model end Aqvia Exclusive. Det betyder dog ikke, at den ikke kan hamle op med de dyre sodavandsmaskinerne. I de test vi har læst har Aqvia Balance nemlig ligget meget tæt på topscorerne, dog er den altid endt på en 2-3 plads.

Det skyldtes primært at byggekvaliteten ikke er lige så solid som ved de andre modeller og selvfølgelig også, at sodavandskvaliteten er marginalt dårligere end Aqvia Exclusive, vi er dog stadig i den meget høje ende og til en så lav pris som denne kommer med, så er den bestemt ikke noget dårligt køb.

Aqvia Balance findes i et stort vælg af farver og tilbehør findes der ligeledes en masse ekstra af. Ønsker du en billig med god sodavandsmaskine er denne Aqvia bestemt ikke noget dårligt bud eller køb.

Aqvia Balance kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Sodastream genesisSodastream genesis sodavandsmaskine

Sodastream er det originale sodavandsmaskine brand. De var også blandt de mest solgte og brandede da trenden for alvor satte ind igen i 2010.

Siden da er der kommet mange nye sodastream modeller til, og det har måske været med til at redde sodastream brandet. De første modeller blev nemlig solgt i hobetal, men kvaliteten af sodavanden var ærlig talt noget død og kedelig, hvorfor rigtig mange hurtigt tabte deres nyfundne kærlighed for hjemmelavet sodavand igen.

Sodastream genesis er en af disse nyere sodastream modeller og den klarer sig ganske fornuftigt i flere sodavandsmaskine tests. Det er endnu ikke blevet til nogle topplaceringer og det skyldtes simpelthen dens sodavandskvalitet, der formå at blande sig blandt de bedste, men den formår ikke at overgå de bedste.

Selve kvaliteten af sodavandsmaskinen er også meget plastik og billig, hvilket er lidt synd for maskinen er faktisk rigtig flot og anvendelig.

Sodastream genesis kan i dag købes billigst ved Wupti.com

Læs også

Sådan udvælger du det bedste køleskab

Der er nogle ting i ens hjem, som man har mindre brug for end meget …