Hjem / Bolig / Skal du i gang med at male dine vægge? Dette skal du huske

Skal du i gang med at male dine vægge? Dette skal du huske

Trænger dit hjem til forandring, eller skal dine hvide vægge have en opfriskning i Billund, Hedensted eller Horsens? Du kan lynhurtigt skabe forandringer og forbedringer i dit hjem med en klat maling. Men hvordan kommer du i gang med at male, og hvad bør du være opmærksom på?

Rengør og klargør dine vægge

Før du går i gang med at svinge dine pensler, skal du gøre dine vægge klar til at blive malet. Hvis der er huller i dine vægge, skal de spartles og slibes. Det kan du nemt gøre med noget spartelmasse, en spartel og noget sandpapir. Det sørger for, at du får en jævn overflade at male på.

Uanset om du skal spartle huller eller ej, er det en god idé, at du rengør dine vægge, før du går i gang med at male. På den måde undgår du, at der sætter sig skidt og snavs i din maling.

Få hjælp af en professionel maler

Det er ikke svært at male selv, men hvis du gerne vil være sikker på at ende ud med nogle flotte og professionelle resultater, kan du med fordel få hjælp af en maler. En maler er vant til at male alle slags vægge, så du er sikker på at få et godt resultat ud af det.

En maler kan også hjælpe dig med, hvordan du bedst klargør dine vægge, hvilken maling du bør vælge m.m.

Bare spring ud i det

Du behøver ikke at være så bange for at male dine vægge. Det er kun sjovt med lidt forandring nogle gange. Det gode ved maling er, at du altid kan male det over igen, hvis du bliver træt af en farve. Derfor kan du lige så godt bare springe ud i det og vælge den farve, som du ellers har været lidt nervøs for at vælge.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …