Hjem / Bolig / På jagt efter lejebolig? – 3 ting du bør vide før du flytter ind

På jagt efter lejebolig? – 3 ting du bør vide før du flytter ind

Når man leder efter en lejebolig, er der mange ting der skal tages i betragtning. Først og fremmest så ønsker man ikke at betale alt for meget i husleje, eftersom det jo blot er penge direkte ned i udlejers fór, og dermed ikke penge du kommer til at se igen.
Andre ting at tage i betragtning er de mere formelle og praktiske ting, som kan være svære at finde rundt i, hvis ikke man har ageret på lejebolig-markedet før. Der er mange regler og forbehold der skal tages fra udlejers side, og så har man som lejer også en del rettigheder, som man bør benytte hvis man er i en presset situation.

I artiklen her kommer vi ind på 3 forhold, man som lejer skal være opmærksomme på, når man leder efter en lejebolig.

Indflytningsstanden – den skal dokumenteres ved indflytningssyn

Når du har fundet den rigtige lejlighed for dig, så laver man typisk en aftale med udlejer, om et indflytningssyn. Et indflytningssyn er hvor lejer og udlejer gennemgår lejligheden i tom tilstand, og får noteret alle fejler og mangler, således du ikke hæfter for disse ved fraflytning.

Det kan være svært at spotte alle fejl når man går rundt med udlejer, og derfor har man også 14 dage efter man er flyttet ind, til at finde alle de mangler der måtte dukke op. Man tager blot billeder heraf, og fremlægger for udlejer over e-mail.

Er regningen ved fraflytning urimelig? – Du kan sagtens afslå

Når du fraflytter modtager man som regel en regning for det skal der laves i lejligheden. Det er dog ikke altid at denne er fair, og så er det altså bare med at bruge sine rettigheder. Hvis man er skråsikker på, at regningen er for høj, så gør du blot udlejer opmærksom herpå. I værste tilfælde kan du hjælp af virksomheder som Digura.dk eller Lejerens Frie Retshjælp.

Et mere praktisk råd – Køb møbler som også vil passe i andre lejligheder

Når man bor til leje, er det typisk for en periode, og man vil derfor altid skulle flytte på et tidspunkt. Derfor kan det være en god idé, at man ikke indretter sig for meget efter de specielle forhold der er i din nuværende lejlighed, men derimod forsøger at købe møbler ind, som ville passe i de fleste hjem, og her kan du finde masser af inspiration på diverse boligsider som f.eks. bolignews.dk.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …