Hjem / Gode råd / Sådan laver du det perfekte underlag

Sådan laver du det perfekte underlag

Når du skal lægge nu terrasse eller ny indkørsel, er det meget vigtigt, at du bruger stabilgrus. Det kan være svært at vide, hvordan du skal gøre, og hvad der skal være når du fx skal lave en indkørsel. Det er meget vigtigt, at underlaget er lagt korrekt, da det kan få store konsekvenser, hvis det ikke gør. Det er her stabilgrus er meget vigtigt element.

Find det rigtige stabilgrus

Der er rigtig mange penge at spare, når du skal finde stabil grus. Prisen kan variere meget fra, hvilket sted du kigger. Der for kan det være smart, hvis alle priserne fra forhandlerne er samlet et sted. Det er det på byghjem.dk, her kan du nemlig finde priserne fra mange forhandlere, så du finder den bedste pris og gør det bedste køb.

Det kan du bruge stabilgrus til

Stabilgrus er en rigtig god ting at kende til, når du skal lave dit næste anlægs- eller bygge projekt. Det er en elementær del af underlaget. Det her kan du bl.a. bruge stabilgrus til:

  • Underlag til terrasse
  • Underlag til indkørsel
  • Stabilisere underlaget
  • Undgå at jorden ”synker ned”

Det er en meget vigtig del af underlaget, når du skal lave forskellige ting. Stabilgrus er med til at stabilisere underlaget, så der ikke kommer ujævnheder i underlaget. Du skal altså sørge for at bruge stabilgrus, når du skal lave fx en indkørsel.

Det skal du være opmærksom på

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe stabilgrus. Stabilgrus er en blanding af sten og sand. Jo flere sten der er i, jo mere belastning kan det klare. Det skal du være opmærksom på, når du kigger efter stabilgrus. Det er vigtigt, at der ikke er for mange sten eller for få sten, men det kommer an på det projekt, du skal lave.

Sådan lægger du stabilgrus

Det er ikke helt nemt at lægge stabilgrus rigtigt. Det kan være meget svært. Hvis du skal lave terrasse, skal du lægge et lag på 10-15 cm, men hvis du skal lave en indkørsel skal du bruge 20-30 cm. Der er forskel på de to ting, da indkørslen skal klare mere belastning end en terrasse. Det kan også være en god idé at gøre stabilgruset helt stabilt med en pladevibrator.

Det skal du tænke på, når du skal bruge stabilgrus

Det er vigtigt, at du tager dig tid til at lægge stabilgruset rigtigt og stabilt. Hvis det ikke er lagt stabilt eller rigtigt, kan det få konsekvenser. Terrassen kan blive ujævn og synke ned. Så det er vigtigt, at du ikke bare skøjter hen over denne del, når du skal lægge stabilgrus.

Du skal bruge stabilgrus

Du skal altså bruge stabilgrus. Det er noget som du skal bruge, når du skal anlægge noget, der skal være stabilt. Det sikre at underlaget vil forblive stabilt, og at der ikke sker ujævnheder. Hvis du ikke bruger stabilgrus, ender du med at få et dårligt resultat, der ikke er holdbart i længden.

Læs også

Hvordan foregår en nedbrydning i Nordjylland?

Der er hver dag mange, der beslutter sig for, at det er tid til, at …