Hjem / Haven / 5 haveprojekter du kan kaste dig ud i

5 haveprojekter du kan kaste dig ud i

Holder du af at gå i haven? Der er næsten altid noget at tage sig til i haven, fordi alting gror og gror. Men hvis du alligevel løber tør for haveprojekter, kommer her fem forslags til, hvad du så kan lave. Hvis du lige nu holder pause med at gå i haven pga. vejret og sæsonen, er det også helt oplagt at bruge tiden på at planlægge, hvad du kan gå i gang med til foråret.

Ordn alle dine bede

Hvis du har forskellige bede rundt omkring, trænger de sikkert til en kærlig hånd efter efterårs- og vintermånederne. Når du skal ordne dine bede, kan du starte med at fjerne alle blade, grene og andet skidt, der ikke hører til. Når først det er gjort, kan du plante nyt eller omarrangere dine planter, hvis du synes, der er behov for det. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af dine bede, kan du lægge dækbark på jorden omkring planterne. Dækbark har også den fordel, at det holder rigtig meget af ukrudtet væk.

Plant frugttræer

Du kan også kaste dig ud i at plante frugttræer i din have. Det er der nemlig flere gode ting ved. Hvis der er mindre børn i familien, er det langt sjovere for dem at være med ude i haven, hvis der sker lidt og er noget man kan lege imellem. Det er ikke så sjovt at lege i en have, hvor der kun er en flad græsplæne. Desuden er det selvfølgelig rigtig lækkert, når træerne når dertil, at I kan høste frisk frugt.

Byg en terrasse

Hvis du kan lide at være med din familie i haven, men I ikke har en terrasse, hvor I kan samles, er det på tide at få det. Det er et helt oplagt haveprojekt inden sommeren kommer. Når du skal lave en terrasse, skal du bl.a. have besluttet dig for, hvor den skal ligge, hvor stor den skal være og hvilke materialer, der skal bruges. Efter det er det bare at komme i gang. Hvis ikke du har mod på selv at kaste dig ud i det, kan du også vælge at få hjælp af en professionel tømrer.

Lav en bålplads

En bålplads kan bruges næsten hele året rundt. Derfor er det et rigtig hyggeligt tiltag, hvis du igen vil skabe et samlingspunkt for din familie. Det kræver ikke særlig meget at lave en bålplads. Du kan lave den præcis, som du ønsker den. F.eks. kan størrelsen afhænge af, hvor mange mennesker I er, der skal kunne sidde der. Desuden er det et hyggeligt projekt at være flere om.

Mal dit plankeværk

Hvis du har et plankeværk, hvor malingen er begyndt at falme, kan du bruge noget tid i foråret på at opfriske malingen. Du kan også vælge at male det i en helt ny farve, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Det er noget, der ikke kræver en hel masse, men som til gengæld kan skabe stor forandring.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …