Hjem / Bolig / Sådan vælger du den rigtige seng

Sådan vælger du den rigtige seng

Du bruger en tredjedel af dit liv i en seng, hvilket betyder, at det også er vigtigt, at du bruger god tid på at vælge den rigtige seng. En forkert seng kan betyde ømme muskler, dårlig ryg og mangel på søvn. Her kommer fem steps til at vælge den rigtige seng til dig og dine behov.

 

Besøg forskellige butikker

Når du køber en ny seng, gælder det om ikke at vælge det første og det bedste. Det er derfor en god ide at undersøge markedet grundigt. Disse senge kan ses både online og i fysiske butikker. Men det er altid en god ide at prøve de forskellige modeller.

 

Det er ikke nok at kigge

Det er essentielt, at du prøver en seng, før du køber den. Vi er alle forskellige, og én seng passer ikke til alle. Folks komfortbehov er forskellige afhængig af vægt og bygning, så derfor er det vigtigt, at du er sikker på din beslutning.

 

Vælg sengen sammen

Hvis i er et par, der skal dele en seng, så er det en god ide at vælge sengen sammen. På den måde kan i sikre jeg, at i begge ligger godt, og at sengen er stor nok. Det kan også være, I har behov for forskellige hårdhed madras.

 

Tænk over størrelsen af soveværelset

En kæmpe seng kan virke fristende, når du står og skal købe. Men har du et lille soveværelse, så vil en stor seng virke alt for voldsom. Derfor er det en god ide at måle op og gøre sig realistiske overvejelser om sengens form og størrelse, inden du køber.

 

Sengen skal passe til din stil

Sengen skal være komfortabel og behagelig at ligge i, men den må også gerne være pæn og passe ind til din stil. Dette kan eksempelvis være en seng med hovedgærde eller en med hylder under.

Læs også

Forny din stue

Er indretningen i din stue grå og kedelig? Kan du ikke komme rodet til livs? …