Hjem / Haven / Have: sådan vælger du den rette plæneklipper til din have

Have: sådan vælger du den rette plæneklipper til din have

Er din plæneklipper ved at være slidt, og vil du gerne have ny, som du kan bruge, når foråret kommer? Efteråret er et godt tidspunkt at investere, da Black Friday tager sit indtog med massevis af rabatter og gode tilbud. Her kan du finde de bedste black friday tilbud.

 

Der er forskel på haver

Der er stor forskel på, hvilken plæneklipper, der passer til hvilken have. Det er vigtigt at kende sit behov, inden man investerer i en ny plæneklipper, da man ellers kan komme hjem med en maskine, der enten er utilstrækkelig til haven, eller som har været alt for dyr i forhold til, hvad der egentlig er behov for. Hvis du har en lille have, kan du let nøjes med en hånddrevet maskine. Den er miljøvenlig, den larmer ikke så meget, som en med benzinmotor, og man får motion, mens man klipper plænen.

 

Er haven derimod større, vil det tage for lang tid og være for hårdt med en hånddrevet plæneklipper. Her er den billigste løsning en maskine med ledning. Man skal huske at holde øje med ledningen og trække den efter sig, men det er en vanesag, som man hurtigt vænner sig til. Der findes også batteridrevne plæneklippere, men de er noget dyrere end dem med ledning. Man slipper til gengæld for at huske på ledningen. Til den helt store have kan man vælge at investere i en plæneklipper med benzinmotor. De kan holde til noget mere, og ofte har de en større klippebredde som betyder, at man hurtigere kommer igennem større overflader. En benzindrevet plæneklipper larmer lidt mere end en med ledning, men de nyere maskiner er blevet mere støjsvage, og så er de mere miljøvenlige end tidligere. Vil man tænke endnu mere på miljøet, findes der svanemærkede maskiner, som forurener mindre, og som er produceret på en mere miljørigtig måde.

Læs også

Vælg det rigtige udstyr til årets bedste haveprojekter

Mange foretrækker at værktøjskassen er fyldt til randen med det nyeste udstyr, så haveprojekterne bliver …