Hjem / Bolig / Spar penge på elregningen ved at udskifte dine gamle vinduer

Spar penge på elregningen ved at udskifte dine gamle vinduer

Det kan være en ganske irriterende affære at døje med utætte vinduer, der giver træk og kulde i nakken. Når dine gamle vinduer trænger til en udskiftning som følge af slitage, punktering og utætheder, er det en rigtig god idé, hvis du overvejer at investere i nye lavenergivinduer. Foruden at løse kulde- og trækproblemerne kan vinduerne også sikre dig store besparelser på elregningen årligt, og de er samtidig med til at skåne miljøet. Overvejer du at skifte de gamle vinduer ud med de energivenlige af slagsen, kan du her få en smule indsigt i forbindelse med investeringen.

 

Værd at vide

Lavenergivinduerne kommer med mange fordele. De er konstrueret således, at de holder på solens naturlige varme, hvilket er ensbetydende med et optimalt indeklima gennem mest muligt lysindfald og et reduceret varmetab. Vinduerne kommer normalvis i tre forskellige energiklasser, hhv. A, B eller C, hvor førstnævnte er den dyreste. Energiklasse A er imidlertid også den energiklasse, der sikrer dig de største besparelser på elregningen på sigt, hvilket kan forløbe sig til ganske mange penge årligt. Når varmen ikke længere siver ud fra de utætte vinduer, er det, udover den økonomiske gevinst, også godt ift. en miljømæssig aflastning. Husstandes årlige CO2-udslip vil blive formindsket med mange kilo.

 

Opmærksomhed på elregningen

Som de fleste boligejere allerede er klar over, så kan elregningen være en væsentlig udgiftspost for budgettet. Der kan dog være mange penge at spare, hvis man er en smule opmærksom på visse punkter. Utætte vinduer er en af de store el-slugere, men der findes flere af disse rundt omkring i hjemmet, som du bør kigge efter i sømmene. Hvis du følger linket her, kan du finde gode råd til at spare penge på elregningen. Det vil i sidste ende også være med til at forbedre miljøet, hvilket jo er til alles bedste.

 

Læs også

Lån til de større projekter derhjemme

Der er mange, som hele tiden har planer om projekter, som de skal have lavet …