Hjem / Bolig / Sådan holder du det perfekte middagsselskab

Sådan holder du det perfekte middagsselskab

Gode middagsselskaber er altid et hit blandt venner og familie. Det er hyggeligt og intimt i forhold til en travl restaurant, der er proppet med travle tjenere, fremmede gæster og masser af larm. Ved private middagsselskaber er der meget mere rum til at være meget mere personlig og nærværende. Der skal dog meget forarbejde til at holde et middagsselskab, hvis det skal være vellykket. Derfor er det en god idé at starte planlægningen i god tid.

 

Tips til det pefekte selsskab

Det første du skal gøre – og nok det allervigtigste – er at invitere gæsterne. Det er godt at invitere i god tid, så der er større chance for, at de ikke allerede har lagt planer. På denne måde får du lige præcis den de gæster og den fest, du havde forestillet dig.
Dernæst kan du begynde at tænke over, hvilken mad du vil servere. Som gæst er det rart at blive budt velkommen med noget lige med det samme, så sørg for at have et par velkomstdrinks og måske en lille snack klar, før de kommer. Det gør det også lidt lettere for dig, hvis din forret og hovedret ikke er helt klar endnu. Du kan nemmere gå fra selskabet og ud i køkkenenet, hvis gæsterne allerede er blevet sørget for.
Derudover er det vigtigt, at bordet allerede er dækket og andre forberedelser er ordnet. Hvis ikke, så kan gæsterne måske føle, at de er kommet for tidligt og er i vejen for dig. Derfor er det også vigtigt, at du ikke laver en helt ny og alt for kompliceret ret, som kan ende med at gå galt eller røve din tid hele aftenen. Hold dig til noget simpelt og noget du kender, så du får mest muligt ud af det med gæsterne. En god vært disker ikke nødvendigvis op med de allerfineste kulinariske smagsoplevelser, da det er vigtigere at være tilstede. Der skal være en omfavnende stemning og ro omkring aftenen og måltidet, så gæsterne føler sig godt tilpas. Et bud på en forret kunne for eksempel være tarteletter. Det er en dansk klassiker, som mange associerer med hygge og gode stunder. Det er også en ret, der nemt kan piftes op, så du giver den dit eget udtryk. Hvis du er på udkig efter en god opskrift, kan du her læse om hjemmelavede tarteletter.
Det er altid nemmere at servere maden på fade, så gæsterne tager selv. Det giver en hyggeligere stemning, og det er meget lettere end at portionsanrette.

 

Vær en god gæst

Hvis du er så heldig at være inviteret til et middagsselskab, så er det også vigtigt at være en god gæst. Værten har sandsynligvis gjort sig umage og planlagt aftenen, så det ville være meget uhøfligt at komme med sure miner – også selvom du måske ikke klikker med alle ved middagsbordet. Derudver er det også altid god stil at tage en lille gave eller en buket blomster med. På denne måde anerkender du værtens hårde arbejde, og viser at du sætter pris på invitationen.

Læs også

Derfor vælger folk et Decra ståltag

Uanset om du overvejer nyt tag af den ene eller anden grund, om det er …