Hjem / Bolig / Derfor skal du vælge en luft til luft varmepumpe

Derfor skal du vælge en luft til luft varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper er yderst effektive. Du får mere varme i luften i dit hjem, og det er så effektivt, at du ikke længere vil have brug for andre varmeanlæg. En luft-til-luft-varmepumpe består af to dele. En del står udenfor, en anden del står indenfor. Udedelen tager luft ind fra naturen, og via en kompressor bliver denne luft omdannet til varm luft. Det er denne varme luft, som via den, del der sidder centralt indenfor i dit hus, bliver spredt ud i dit hjem, så dit hjem bliver dejlig varmt. Men hvad gør denne luft ved dit indeklima?

 

Få et bedre indeklima

Med varmeanlæg såsom radiatorer kan luften i dit hjem godt blive meget tung, da en radiator i de lange vinterperioder skal være meget varm for at kunne opvarme hele dit hus. Denne tunge luft slipper du for med en luft-til-luft-varmepumpe. Denne form for varmepumpe opvarmer nemlig luften til den ønskede temperatur, inden den varme luft bliver blæst ud i dit hus. Dette har stor betydning for dit indeklima, da luften ikke længere vil være så tung, og der skabes luftcirkulation i dit hus. Luften bliver desuden filtreret for støv, pollen og mange andre urenheder, så luften i dit hus vil være særdeles ren.

 

En effektiv varmepumpe

Består dit hjem af varmekilder, der er drevet af el, så er lige præcis denne form for varmepumpe særligt effektiv for dig, da den afgiver rigtig meget ydelse per brugte kilowatt. Faktisk helt op til fire kilowatt. Dette er altså mere end nok til at erstatte dine el-radiatorer eller lignende. Det vil desuden spare dig for en del penge, og så er det samtidig rigtig godt for miljøet, når du udskifter dine andre varmeanlæg med en varmepumpe. Er alt dette noget du ønsker, skal du gå efter en varmepumpe, som har det rigtige energimærke. Udover at være et godt alternativ til brændeovne og el-radiatorer så er en luft-til-luft-varmepumpe også en billig og nem løsning. Varmepumpen er nem og billig at installere, og du kan også få disse varmepumper med indbygget aircondition, som godt kan være meget belejligt om sommeren for eksempel i dit sommerhus. Mulighederne er altså mange med en varmepumpe, og vælger du at skifte til en luft-til-luft-varmepumpe, vil du desuden hurtigt have tjent dine omkostninger hjem igen.

Læs også

Lån til de større projekter derhjemme

Der er mange, som hele tiden har planer om projekter, som de skal have lavet …