Hjem / Kategori / Sådan får du råd til både bolig og bil

Sådan får du råd til både bolig og bil

Selvom villa, Volvo og vovse efterhånden er blevet lidt af en kliche, så er noget i den retning stadig den store drøm for rigtig mange danskere. Om ikke andet giver både bolig og bil en tryghed og en nemhed, som er svær at opnå på andre måder.

Man ved, at man er på rette vej, når først man har fået etableret sin familie, får en base og nemt kan komme på arbejde om morgenen. Netop den drøm bliver dog dagligt mere og mere virkelighedsfjern for rigtig mange danskere. Det er nemlig langt fra alle, der tjener nok til at kunne betale et indskud til drømmehuset, eller bare et hus i fornuftig afstand fra arbejdspladsen. I så fald har man da slet ikke mulighed for at købe en komfortabel bil med et økonomisk brændstofforbrug, som man faktisk har lyst til at sætte sig ind i om morgenen. Heldigvis findes der råd for begge dele.

Billige alternativer

Først og fremmest er det selvfølgelig en mulighed at kigge på lidt billigere alternativer, end hvad man drømmer om. Ofte vil man faktisk blive overrasket over de kvadratmeter man kan få for pengene, hvis bare man er villig til at flytte uden for de store byer. Er I altså ikke bange for at pendle lidt længere og måske sætte køkkenet i stand, så kan det altså være en mulighed.

Hvad angår bilen er sådanne muligheder mere begrænsede. Du kan naturligvis godt finde gamle, brugte biler til billige penge. Ofte er det dog ikke pengene værd, fordi de går i stykker før tid. Skal du ovenikøbet pendle langt, kan det godt betale sig med en god bil.

I stedet kan du lease en lækker bil. Finansiel leasing er den billigste måde at ordne den sag på. Finansiel leasing af en bil betyder, ligesom med alle andre former for leasing, at du betaler gradvist af på bilen. Ved finansiel leasing står du dog selv for forsikring og afgifter, og kan desuden frit vælge, om du i slutning af forløbet vil købe bilen. Med lidt mere papirarbejde, kan du altså sagtens få råd til både bolig og bil.