Hjem / Gode råd / Få gæster i dit hjem på en sikker måde

Få gæster i dit hjem på en sikker måde

Det er hårdt for mange mennesker, at de ikke kan se dem de plejer at se. Du skal skære vores sociale kontakter ned, og derfor kan du heller ikke se alle dem, du ellers ville have set. Mange mennesker er også utrygge ved at invitere folk med ind i deres hjem. Det kan virke utrygt, fordi du aldrig ved om nogen er smittet. Du kan dog sagtens invitere mennesker ind i dit hjem, på en helt sikker måde.

Sprit, sprit, sprit

Som du sikkert har hørt mange gange før, smitter coronavirus på to måder. Gennem dråber som kommer når vi taler, og når vi rører ved vores ansigt, og derefter røre ved noget andet. Den sidste slags smitte hedder kontaktsmitte. Det er en svær størrelse at have med at gøre, fordi man aldrig ved, hvor den sidder. Du kan forebygge denne smitte, ved at spritte af når du får gæster. Både før, efter og imens i er sammen er det vigtigt at spritte af. Hygiejnen er generelt vigtig at huske på når det handler om coronavirus. Vedligehold din hygiejne med værnemidler. Når du køber sprit, er det vigtigt, at der er mindst 70% sprit i. Ellers virker den ikke. Du kan også gøre rent med vand og sæbe. Det virker lige så godt.

Vær sammen udenfor

Corona smitter også ved det, der kaldes dråbesmitte. Dråbesmitte er den smitte der kommer, når vi udånder. Denne smitte kan du undgå ved at holde afstand. Det er også sværere at blive smittet med corona, når du er udenfor. Derfor kan det være en smart idé at spørge dem, du gerne vil være sammen med, om I kan ses udenfor. Selvom det er lidt koldt, kan I sagtens være udenfor. I kan eksempelvis tage tykt og varmt tøj på, og måske lave et bål.

Læs også

Gode råd til når du skal flytte

Der er bestemt en masse ting, som man skal tage sig til, når man skal …