Hjem / Bolig / Overvejer du at skifte dit tag til sommer?

Overvejer du at skifte dit tag til sommer?

Døjer du med utætheder eller huller i dit tag? Eller har det mistet nogle tagplader i en storm, eller er dit tag bare ved at blive gammelt? Så kan det være en god ide at få skiftet taget.

At få nyt tag kan være en svær beslutning, da det kan komme til at koste mange penge. Her kan du læse nogle gode råd inden du kaster dig ud i udskiftning af taget.

 

Det vil altid være en stor beslutning at tage, når man vil lave noget om på huset, som f.eks. at skifte taget. Beslutningsprocessen kan ofte ofte lang, da det kan være et ret så omkostningsfuldt projekt. Hvis du er i tvivl om du skal have skiftet hele dit tag, kan du altid søge rådgivning hos en erfaren tømrer, som kan hjælpe dig med den bedste løsning til dit tag.

 

Gode grunde til at skifte taget

Hvis du opdager beskadigelser på dit tag, skal du vælge om du vil reparere på dit nuværende tag eller udskifte det helt. Det afhænger af skadernes omfang. Hvis taget i forvejen er af lidt ældre dato, kan det oftest bedst betale sig at skifte hele taget. Selvom det er en dyrere løsning nu og her, kan det vise sig at være gavnligt på længere sigt, da du herved sikrer dig imod ubehageligt dyre overraskelser i fremtiden.

En anden positiv ting ved at skifte hele taget er, at hele huset får et nyt helhedsudtryk, når der kommer nyt tag på. Det kommer til at fremstå nyere og øger værdien på din bolig.

Et nyt tag har desuden, ifølge Byg Garanti, en levealder på minimum 25-35 år. Det afhænger dog også at hvilken type tagbelægning, der er på taget. Tegltag holder f.eks. længere end et stråtag.

 

Om du skal have repareret dele af dit tag eller udskiftet hele taget, er det en fordel at få et professionel tømrer- og snedkerfirma til at udfører arbejdet for dig. Så kan du være sikker på at der ikke bliver begået fejl, og undgå fremtidige problemer med taget, f.eks. fugtskader, hvis taget ikke er lagt ordentligt.
Hvis du gerne vil have et nyt tag, men er i tvivl om hvad det vil koste, eller andet, er der hjælp at hente. Ho Tømrer- og Snedkerforretning, som primært udfører opgaver i og omkring Blåvand, Oksbøl og Vejers, har mange års erfaring og går ikke på kompromis med kvaliteten.

 

Læs også

Er du lige flyttet ind i en ny bolig? Få nogle gode råd her

Det er altid en dejlig følelse endelig at flytte ind i en ny bolig. Det …