Hjem / Bolig / Lav en have på altanen

Lav en have på altanen

Bor du i en lejlighed og længes efter en have, men der er ikke foreløbige udsigter til, at du skal flytte? Så kan du enten få lavet en altan eller udnytte den altan eller det udeplads, du har til at lave en slags have, selvom det måske kan virke urealistisk. Har du ikke en altan i forvejen, men vil gerne undersøge mulighederne for at få en, kan du klikke her. Ellers kan du læse mere i indlægget om, hvordan du kan forvandle din altan til en have.

Sådan laver du altanen til en have

En altan har da ikke et underlag, som er lavet af græs, vel? Nej det har den ikke. Men nu behøver der ikke at være græs for, at det kan føles som en have. Man kan gøre masser af andet for at få en havestemning på altanen. Med disse kan du stadig gå og passe planter og se dem vokse. Her er nogle idéer til, hvad du kan gøre for at få den rette naturlige stemning

  • Lav en krydderurtehave. Du kan lave din egen krydderurtehave på altanen. Så kan du både have frisk basilikum, timian, persille, purløg, rosmarin og meget andet. Måske du også kan have mynte til salat eller en frisk drink. Friske krydderurter smager bare af mere og gør madoplevelser meget sjovere, Så hvad med at gøre det tilgængeligt på din altan?
  • Har du meget grønne fingre og bliver så glad, når der er blomster og planter omkring dig, så kan du investere i blomsterkasse, som kan hænge udover altanen. Det smarte ved det er også, at de ikke tager plads på selve gulvarealet.
  • Mini drivhus. Man kan efterhånden få drivhuse i mange størrelser, så har du en døm om det, på trods af at du kun har en altan, så kan det faktisk lade sig gøre. Du kan få et i plastik, som kan lynes op og ned og pakkes sammen om vinteren, eller du kan få monteret et glas drivhus på en væg. Så kan du forsyne sig med hjemmedyrkede tomater, agurker, salt, jordbær og andet lækkert. Har du meget skygge på altanen, kan du stadig gro nogle blomster og spiselige planter.

Imponér gæsterne med hjemmedyrkede mad

Får du gæster over, kan du lave en meget personlig og smagfuld middag. Her vil du ikke blive beskyldt for at have snydt med råvarerne, da de er hjemmedyrkede. Dertil giver det bare en udsøgt smag, som er svær at få i supermarkedet. Du kan desuden toppe middagsbordet med friske blomster fra altankassen. Så er der ikke et øje tørt.

Læs også

Indretningstrends til foråret

Hvert år kommer der nye trends til boligindretningen – nogle er set før, mens andre …