Hjem / Gode råd / Disse hundetricks kan du lære din hund

Disse hundetricks kan du lære din hund

En af de grunde til, at man blandt andet får en hund er for, at man kan lege med den og derigennem skabe en tæt relation. En hund er også perfekt som nyt familiemedlem, fordi børnene vil elske at lege med hunden.

At sidde der på ens terrasse og se børnene lege med hunden en varm sommerdag er et lykkeligt øjeblik. En hund har godt af at lære igennem leg og blive udfordret. Den kan ikke gå på arbejde, som vi gør, og som vi også trænger til, så derfor skal den aktiveres på andre måder. Du kan for eksempel aktivere din hund med hundetricks. Få inspiration til hvilke herunder.

Godbidder og tillid

Sørg altid for at have dine lommer fyldte med godbidder. Så kan du komme langt med at lære hunden tricks. De fleste hunde kan lære hundetricks, men det kommer selvfølgelig an på, hvor meget du øver med den, og om hunden vil. Du skal overbevise hunden om, at det er en god idé. Den skal derfor have tillid til dig. Den tillid får hunden blandt andet ved, at du giver den opmærksomhed, du opdrager på den – altså lærer hvad der er rigtigt og forkert – og du leger og går tur med den. Og du kan øve ihærdigt med hundetricks, så vil hunden gerne vinde dit hjerte.

Her er nogle hundetricks at starte på

Se nogle hundetricks her:

  • Giv pote. Den er en af de mere simple øvelser. Du skal starte med at tage godbidder i en lukket hånd og placer hånden væk fra hundens mund – og mere ned i pote højde. Sig eventuelt ordene ”Giv pote”. Så vil langt de fleste hunde forsøge af få fat i dem med poten. Her skal du give hunden en godbid og sig med varm stemme ”dygtig”. Du skal gentage denne øvelse, indtil hunden selv rører din hånd.
  • Rul rundt. Her skal du igen lokke med godbider. Denne øvelse kræver noget mere tålmodighed end den forrige.
    • Start med at tage godbidden i din hånd og placer den ved hundens snude. Herefter bevæger du hånden ned til jorden, hvor hunden skal følge med, og når hunden lægger sig, kan du give en godbid. Da har du allerede lært hunden at dække.
    • Du skal tage en ny godbid hen til hundens næse og skub mildt til dens snude, så den føres bagover og hundens vægt skifter til en af siderne. Da giver du en godbid igen.
    • Tag igen en godbid og lav det samme trick, hvor du let fører hundens snude mod den samme side, som du skubbede mod før, så vil hunden begynde at rulle. Beløn.

Derudover kan du også få hunden til at hente avisen, kysse dig på kinden, stå på bagben eller gø på kommando og meget mere. Vil du gerne kunne prale med disse hundetricks for gæsterne, er der ikke andet for end at komme i gang.

Læs også

Overvejer du at gå i gang med at online date?

Dating findes i flere former. Og online dating er i vores tid blandt de mest …