Hjem / Bolig / Indret din hjemmearbejdsplads med stil

Indret din hjemmearbejdsplads med stil

Der bliver flere og flere, der arbejder hjemmefra. Det kan være en stor fordel i hverdagen, men det kan også have en negativ effekt på produktiviteten, hvis arbejdsområdet ikke bliver indrettet på en måde, hvor du føler dig motiveret og engageret til at arbejde effektivt. Det kan hjælpe på arbejdsglæden, hvis din hjemmearbejdsplads inviterer til koncentration og fordybelse. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor både funktionelt og smart.

Skab god akustik

I kontorfællesskaber bliver der måske tænkt over, om lyden er af god kvalitet. Det kan eksempelvis have stor betydning for kvaliteten af de møder, der holdes på arbejdet. Du vil med høj sandsynlighed have online møder i forbindelse med dit arbejde derhjemme, og derfor er det fordelagtigt for dig at overveje, hvordan du kan inkorporere god lyd på dit hjemmekontor. En måde at gøre det på er at opsætte akustiske vægdekorationer. Det giver ikke kun en bedre lyd, men kan ligeledes skabe en rolig stemning. Du kan også skabe god akustik ved at indsætte rumdelere, der kan opdele din hjemmearbejdsplads i flere forskellige funktionelle rum.

Minimalistiske løsninger

Selvom du har brug for en god og praktisk kontorstol og et skrivebord, der kan hæves og sænkes i løbet af dagen, behøver du ikke at gå på kompromis med udseendet af det. Der findes mange kontorstole, der ikke skelner mellem ergonomiske principper, god kvalitet og stilrent design. Ligeledes kan du også overveje, om det er et traditionelt hæve-/sænkebord, du er ude efter. Der er nemlig kommet alternativer på markedet, der både kan skabe et flot udtryk og være funktionelle. Du kan få flere mobile og smarte computerholdere, så du har mulighed for at regulere højden og vinklen. Den mobile funktion kan være en fordel for dig, der i løbet af dagen gerne vil have muligheden for at bevæge dig rundt.

Vidste du, at din virksomhed har et ansvar for din hjemmearbejdsplads?

Efter flere nedlukninger af landet i løbet af de sidste par år, er der kommet skarpere kontrol over hjemmearbejdspladsen. Det betyder, at din arbejdsplads blandt andet har ansvar for, at dit hjemmekontor passer til dig og dine behov som medarbejder. Hjemmearbejdspladsen bliver derfor ligestillet med en almindelig arbejdsplads og skal altså overholde reglerne for dette. Det kræves blandt andet, at der er de basale ting til stede, som gør, at du kan udføre dit arbejde ordentligt og sikkert.

Læs også

Lad en elinstallatør eller elektriker hjælpe dig med din bolig

Når det kommer til at opretholde og forbedre din bolig, er det vigtigt at tage …