Hjem / Gode råd / Hvad du skal vide om batterier til hjemmet

Hvad du skal vide om batterier til hjemmet

Vi bruger dem alle sammen, men har du egentlig overvejet, hvilke batterier du køber, og hvad du skal være opmærksom på i den forbindelse? Har du studset over hvad CR1632 eller AAA mon betyder? Bliv klogere på nogle af batterityperne og lær mere om batteriernes fordele og ulemper.

Engangsbatterier eller genopladelige batterier til hjemmet?

Først skal du tage stilling til, om du skal vælge engangsbatterier eller genopladelige batterier. Du vil måske tænke, at genopladelige batterier må være den bedste løsning. Både i forhold til det miljømæssige perspektiv, men også i forhold til økonomien. Det er også helt korrekt. Genopladelige batterier belaster vores klima mindre, og du kan over en længere periode spare penge på det. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Du skal nemlig være opmærksom på, at nogle genopladelige batterier ikke har lige så høj spænding, og derfor bliver hurtigere flade. Du vil ved brug af genanvendelige batterier opleve, at du skal skifte dem oftere, end du er vant til ved brug af engangsbatterier. De forskellige grader af spænding kan også gøre, at dit genanvendelige batteri ikke har nok spænding til at kunne virke i visse produkter. Det er især her, du skal være opmærksom på, om genopladelige batterier er den bedste løsning for dig.

Batterier du (med høj sandsynlighed) har brug for derhjemme

Et meget populært engangsbatteri er knapcellebatteriet. Disse batterier finder du ofte i høreapparater, legetøj, lommeregnere og lignende. Men selv indenfor knapcellebatterier findes der en lang række forskellige typer, og det kan være svært for dig at finde det helt rigtige match. Et godt råd vil være at gå efter CR1632. Dette batteri bruges ofte i meget af det elektronik, du har derhjemme. Dette er ligeledes et Lithium batteri, der er kendt for at have en lang levetid, og du har derfor ikke behov for at udskifte det så ofte. Batteriet er derfor brugbart på mange måder i hjemmet. Derudover har du nok stiftet bekendtskab med AA eller AAA batterier? Både AA og AAA er meget benyttede batterityper, og du vil med stor sandsynlighed allerede have et lille lager af disse typer. De bruges ofte i fjernbetjeninger, ure, kameraer og andre elektroniske produkter i hjemmet. Disse batterityper kan fås i alle dagligvarebutikker og er derfor nemme at få fat i. Du skal dog være opmærksom på, at de kan have meget forskellige priser.

Læs også

Bliv klar til 2023 med et brag

Kunne du godt tænke dig at holde en nytårsfest, som først sent bliver glemt? Nytåret …