Hjem / Gode råd / Kontormiljøets vigtighed for arbejdsglæden

Kontormiljøets vigtighed for arbejdsglæden

Når man bruger mange af sine vågne timer på et kontor, er det vigtigt, at atmosfæren er rar. Dette indebærer et godt socialt miljø, hvor en god kommunikation på arbejdspladsen bør prioriteres – både blandt kollegaer, men også fra chef til ansat. Derudover bærer det fysiske miljø også en vigtig rolle.

Det fysiske kontormiljø

På en arbejdsplads hvor man ofte befinder sig stillesiddende bag skærmen i samme rum og omgivelser, er det vigtigt, at de omgivelser man befinder sig i, er rare. Atmosfæren kan blive behagelig ved inddragelsen af planter og ved en gennemtænkt, hyggelig indretning. Gode faciliteter for kontorets arbejdsomme ansatte bør også prioriteres. En Danskvandsmaskine til kontoret ville være en god prioritering, da det netop er vigtigt, at de ansatte drikker nok væske. Dehydrering kan forårsage hovedpine og ubehag, hvilket kan forringe arbejdsindsatsen markant. Derfor kan det være en god investering at gøre sig som virksomhed. Gode faciliteter, som fx danskvandsmaskine, ville være en forøgelse af arbejdspladsens samlede kvalitet. Det kunne virke forsimplet, at en danskvandsmaskine skulle kunne intensivere de ansattes arbejdsmæssige indsats, men at forkæle sine ansatte vil skabe mere arbejdsglæde og bidrage til de ansattes velvære.

Anerkendende dialog

Foruden de fysiske rammer, er det vigtigt, at der er en ligeværdig og anerkendende dialog på arbejdspladsen. Sproget på en arbejdsplads bærer mere betydning for arbejdsglæden, end man umiddelbart kan tro. Derfor er det vigtigt, at man prioriterer et øget fokus på ligesindet dialog og kommunikation i sin virksomhed. En virksomhed rummer mennesker med forskellige kulturelle og sociale baggrunde, og derfor er det vigtigt at prioritere, at ingen føler sig marginaliserede og sat uden for fællesskabet. Ledelsen bærer især et ansvar for, at der generelt forekommer ordentlig dialog på arbejdspladsen. Hvis både det sociale og fysiske miljø prioriteres, vil dette kunne afspejle sig i de ansattes generelle trivsel på arbejdspladsen, og dette vil komme virksomheden til gode.

Læs også

Gaveideer til gør-det-selv-manden

Hvis du har en mand i dit liv, så har du sikkert før oplevet hele …