Hjem / Gode råd / Indflytning: gode råd og tips

Indflytning: gode råd og tips

Er der næsten noget mere spændende end at skulle flytte i en ny bolig? Ikke nok med at du nu kan glæde dig over forhåbentlig at komme i et hjem, du har drømt om, så skal du også vænne dig til, at tingene er lidt anderledes. Denne forandring er altså ofte én, der vil være forbundet med spænding. Men så er der jo selvfølgelig også lige det ved det, at man først skal flytte ind. Og selve flytningen kan nogle gange trække tænder ud. Derfor får du her nogle gode råd og tips med på vejen.

Indret på ny efter hjemmet

Når du flytter ind i noget nyt, så flytter du også fra noget andet. Derfor er det helt naturligt, at du måske allerede har de ting og møbler, som du skal bruge i dit nye hjem.

Der bare den væsentlige forskel, at du nu skal bo i et andet hjem. Dette nye hjem vil formentlig have en anden karakter end dit tidligere. Måske har væggene en anden farve. Måske har rummene nogle andre hjørner og kroge. Måske er stilen bare anderledes.

Når du derfor skal til at indrette de nye hjem, så kan du med fordel indrette efter hjemmet. Se på, hvad der vil passe ind i dit nye hjem – ikke hvor dine ting vil passe ind.

Det kan altså være en god idé at se efter nogle nye smukke ting til din bolig. For hvis du virkelig skal blive glad for dette nye sted, så skal du naturligvis også gøre tingene på den bedst mulige måde.

Vent med at købe ind, til du er flyttet ind

Selvom det altså er en god idé at indrette ud fra det hjem, du nu skal bo i, så er det ikke sikkert, du skal være for hurtig til at gøre det.

Indretningen vil du kunne klare meget bedre, hvis du begynder, når du er flyttet ind. Det handler i virkeligheden ikke engang om at begrænse dig. Det handler blot om at få en fornemmelse for det nye hjem.

Der kan være mange ting at tage højde for, hvis du vil have den perfekte indretning. Det er ikke altid til at gøre, før du har været i dit nye hjem i lidt tid.

Du skal måske blandt andet tage højde for lysindfaldet på forskellige tidspunkter af døgnet. Derudover kan varme måske også være en faktor i din indretning. Og så er det naturligvis også vigtigt at få en fornemmelse for, hvilke dele af dit ny hjem du bedst kan lide, inden du placerer dine møbler.

Få styr på el, vand, varme og internet i god tid

Når du flytter ind i noget nyt, så vil der være meget at se til. Du vil have en masse opgaver, der skal klares. Derfor er det også nemt kun at fokusere på det, der sker, når du skal flytte ind. Men det er også vigtigt at tænke på, hvad der sker, når du så er flyttet ind.

Du skal altså også tænke på det praktiske i forbindelse med at bo i denne nye bolig. Derfor er det vigtigt at få styr på både el, vand, varme og internet i god tid.

Og der er faktisk god grund til at være ude i god tid. For der kan ofte være noget ventetid på eksempelvis el og internet. Hos mange selskaber tager det nemlig 14 dage eller en måned at få på plads. Derfor kan du altså ikke bare gemme det til sidste øjeblik.

Skulle du alligevel være sent ude, så prøv at ringe til forskellige selskaber. Det er heldigvis ikke ualmindeligt, at de kan klare det med kortere varsel. Men du kan så ikke regne med at have de samme valgmuligheder.

Overvej at få et overlap

En flytning kan være omstændig. Ofte vil man føle sig presset for at nå det hele på én dag. Men det behøver du ikke nødvendigvis.

Hvis det er muligt, så kan du også overveje at få et overlap, hvor du både har din gamle bolig og din nye. Det kunne for eksempel dreje sig om 14 dage.

På den måde kan du minimere stress og stadig have en nogenlunde almindelig hverdag, mens flytningen står på.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …