Hjem / Gode råd / Husk dine fliser, når du vedligeholder din bolig

Husk dine fliser, når du vedligeholder din bolig

Hvis du er meget entusiastisk omkring dit hjem og din have, gør du sikkert dit for, at begge dele altid fremstår pæne og ryddelige. Det kræver naturligvis, at du jævnligt foretager den nødvendige rengøring og vedligeholdelse. Det holder ikke alene dit hus pænt – det forlænger også dets levetid.

Når du vedligeholder din have, bør du ikke glemme fliserne. De kan nemlig hurtigt komme til at se hærget og slidte ud. Derfor er det også vigtigt, at du husker at få foretaget en fliserens jævnligt. Det kan både være en fliserens Sjælland eller et hvilket som helst andet sted i Danmark. Du kan læse meget mere om proceduren i det følgende.

Derfor er en fliserens nødvendig

Når du lige har fået lagt dine fliser, er de både pæne og velholdte. Dog går der ikke så lang tid, før fliserne begynder at se mere og mere hærget og nedslidte ud. Det kan skyldes flere ting – for eksempel:

  • Sort lav

  • Alger

  • Flisepest

  • Ukrudt og mos

Derfor er det vigtigt, at du jævnligt får renset dine fliser. På den måde kan du nemlig få fjernet disse belægninger, så dine fliser igen fremstår pæne og velholdte.

Sådan påvirker alger dine fliser

Hvis du oplever, at overfladen på dine fliser er blevet grøn og mørk, skyldes det formentlig, at de er blevet angrebet af alger. I så fald er der stor sandsynlighed for, at dine fliser befinder sig i et område med skygge. Det er her, hvor alger trives bedst. For at der kan danne sig algevækst på dine fliser, kræver det nemlig, at overfladen er våd eller dugget.

Heldigvis er det nemt at få fjernet algerne igen. Alt hvad det kræver, er en effektiv algerens, der nænsomt får fjernet algerne.

Sådan påvirker flisepest dine fliser

Hvis du i stedet oplever, at dine fliser har fået gråhvide plamager, der er svære at fjerne, er det muligvis flisepest. Det er det formentlig også, hvis plamagerne er enten gule, grønne eller sorte. Der er nemlig flere forskellige arter af flisepesten.

Hvis du skal gerne vil blive flisepesten kvit, kræver det, at du får foretaget en professionel rensning. Det er nemlig en svær belægning at få fjernet.

Få professionel hjælp til dine fliser

Hvis dine fliser trænger til en fliserens, er der god grund til at kontakte et professionelt fliserensefirma. Firmaet kan hurtigt gennemskue, hvilken slags belægning dine fliser har. Derfor kan de også gå i gang med den rette behandling.

Derudover er firmaet også vant til at rense fliser. Derfor kan du være helt sikker på, at opgaven bliver udført til punkt og prikke.

Læs også

Tips og tricks til at have bil i storbyen

Der er mange danskere, der nærmest frygter de dage, hvor de skal køre bil i …