Hjem / Bolig / Hvornår kan man begynde at algebehandle?

Hvornår kan man begynde at algebehandle?

Den professionelle algebehandler vil fortælle dig, at man kan behandle sit tag for alger hele året rundt. Det eneste krav der er til algebehandlingen er, at der ikke må være frostgrader. Når det så er sagt er højsæsonen for algebehandlinger fra marts – august, dog afhængig af vejret.

 

En algebehandling foregår ved at man sprøjter en algedræbende skum ud på taget. Skummet skal helst have lov til at ligge og kvæle algerne i nogle dage, derfor er det en fordel hvis behandlingen bliver foretaget når der er udsigt til tørvejr. Marts måned kan derfor nogle år være lidt for tidligt at starte hvis man vil have den bedst mulige effekt ud af behandlingen.

 

Hvor længe holder en algebehandling?

Det kommer helt an på hvad stadie dit tag er i, og nogle gange virker en algebehandling slet ikke. Hvis du har været flittig til at få dit tag behandlet kan du i de fleste tilfælde nøjes med at algebehandle dit tag en gang om året – du kan endda springe et år over og dermed kun algebehandle taget hvert andet år. Har du derimod forsømt dit tag kan der være behov for at du gentager algebehandlingen flere gange i året, indtil du når til bunds i algerne. Herefter kan du nøjes med en gang årligt eller hvert andet år.

 

Hvornår kan man ikke algebehandle et tag?

Er du begyndt at få mos på dit tag, er du højest sandsynlig i en situation hvor en algebehandling ikke længere kan hjælpe dig. Her skal der en helt anden tilgang til. Den man kender som en tagrens. I modsætning til en algebehandling, så er en tagrens op imod 10 – 15 gange så dyr. Her skal man have to mand ud, som skal op på taget og rense det med en maskine. Økonomisk set vil det ikke give mening at undlade algebehandlingerne, da du i sidste ende kommer til at betale hele besparelsen plus lidt mere for en tagrens.

 

 

Læs også

Fordele ved at ansætte en tømrer når der skal arbejdes på din bolig

Du har helt sikkert hørt om tømreren og ved også i nogen forstand, hvad de …