Hjem / Gode råd / Brug dit sommerhus ÅRET rundt

Brug dit sommerhus ÅRET rundt

De færreste kan overskue deres sommerhus, lige meget om det er sommer og vinter. Men der er altså lige så meget charme i at være i sommerhuset om vinteren, som om sommeren. Det er selvfølgelig på en anden måde, og det kræver, at ens sommerhus ikke ligger i et område, hvor der bliver slukket for vandet i vinterperioden. Her er 3 ting, der er skønne ved sommerhuset både om vinteren og om sommeren.

Stille og fredfyldt

Hvis man lever i en hverdag med meget stress, og et højt tempo er sommerhuset en rigtig god måde at komme ned i gear på. Om sommeren vælger mange at holde både ferier og weekender i deres sommerhus. Dette er en nem måde at komme væk fra hverdagen på, men det er også langt billigere end at skulle rejse væk.
Mange oplever at sommerhuset giver dem ro, og de ikke behøves tænke lige så meget på hverdagens problemer, når de er væk hjemmefra. Dette gælder også om vinteren, selvom overskuddet måske ikke er det samme, er der altså stadig charme ved det. Og hvis man bare har de mest basic ting liggende i huset, så man ikke behøves pakke så meget, når man skal afsted, bliver det ofte mere overskueligt. Hvis i har dyr kan det være en god ide f.eks. at have deres mad deroppe, så man ikke skal pakke dette.

Hvis man er bange for skadedyr, kan man hos hjemmesiden Gilpa.dk købe en beholder, der lukker maden tæt inde. Derudover er dyner og diverse personlige pleje ting også gode at have, så man ikke glemmer noget og bliver irriteret over dette.

Festlige arrangementer

Om sommeren kan det virke mere oplagt at holde arrangementer i sommerhuset. Her kan man holde sommerfester, invitere venner op til spisning og eventuelt også overnatning alt efter, hvor stort huset er. Det er også nemmere at lokke folk derop, i det gode vejr. Men om vinteren er der også noget charmerende i at kunne sidde med en kop te, popcorn, og spille brætspil eller læse en bog.

Dog skal man sikre sig altid at have noget varmt tøj liggende, dette kunne være en varm  Wuth Cashmere trøje fra www.haus-frau.dk, en jumpsuit eller et par varme strømper. så er det faktisk rigtig hyggeligt at sidde der og kigge ud på den kolde natur og afstresse fuldstændigt. Man kan også vælge at rykke familien derop og holde jul. Dette giver en helt speciel intim stemning, og man er helt uforstyrret for juleracet.

Temperaturskiftet

Selvom det er sjovere at gå en tur ned til stranden og bade i sine short og T-shirt om sommeren, så kan vinteren altså også noget. Med noget varmt tøj og en termokande kan det være helt fantastisk at gå en tur og man vil hurtigt falde helt til ro i det formentligt meget stille område, hvor der ingen mennesker eller larm er. Når man så kommer hjem, kan man hoppe foran pejsen, eller ind under dynen også bare læse en bog eller se en film på computeren.

Udlejning af sommerhus

Hvis man ønsker at tjene lidt ekstra penge, som enten kan bruges til at renovere på sommerhuset, boligen derhjemme, eller rejse for. Så er det en rigtig god ide at leje det ud. Dette kan både gøres om sommeren i de uger, man ikke selv er der, men der er også mange mennesker, der mangler et sted at bo over en længere periode om vinteren. Og hvis man alligevel ikke selv ønsker at være, i ens sommerhus om vinteren er dette en rigtig god mulighed for at tjene lidt ekstra penge.

Læs også

Hvordan foregår en nedbrydning i Nordjylland?

Der er hver dag mange, der beslutter sig for, at det er tid til, at …