Hjem / Bolig / Hvilket spisebord vil du samle dine kære omkring?

Hvilket spisebord vil du samle dine kære omkring?

Mennesker er flokdyr, der nyder at være sociale. Det gør sig også gældende ved måltider, der for mange er forbundet med hygge og samvær med venner og familie. Derfor er det også vigtigt at have det rigtige bord at samle folk omkring.

 

Placering af spiseplads i hjemmet

Da husets spiseplads ofte bliver brugt til mere end at indtage måltider, bør du overveje, hvor du placerer den. Du bør tænke over, hvad du kan lide at kigge på. Er du glad for at kigge ud af vinduet, kan du med fordel placere bordet ved et vindue. Du skal naturligvis også overveje, om du ønsker, at bordet skal stå i køkkenet, eller om det er bedre at placere det i stuen. Placerer du spisepladsen i køkkenet, skal du sørge for, at der er god plads mellem spisepladsen og køkkenbordet, så der både er god plads til at lave mad i køkkenet, men også plads omkring bordet, I skal sidde ved. I mindre huse samt lejligheder er der ikke altid så meget plads, så her kan løsningen være et rundt bord, der både fylder mindre, og også er mere hyggeligt at sidde ved.

 

Spiseborde der opfylder ethvert ønske og behov

Der findes borde i mange modeller, materialer og designs, så det kan være svært at beslutte, hvilket bord du skal vælge. Du kan derfor med fordel starte med at overveje, hvilken form du ønsker, og her er de tre mest almindelige:

  • Rektangulære
  • Kvadratiske
  • Runde

En af de mest populære bordformer er det rektangulære bord, der egner sig godt til større familier, og når du får gæster. Det er et pladskrævende bord, men er din stue stor, kan det også være med til at fylde rummet ud.

Det firkantede bord er godt til hjem, hvor pladsen er mere begrænset. Det har mange af de samme fordele som det rektangulære bord og fås ofte med praktiske udtræk, så du kan tilpasse bordet efter behov.

Runde borde er en god løsning, hvis du er glad for at have gæster og gerne vil lægge op til samtaler. Ved et rundt bord kigger alle hinanden i øjnene og er lige tætte på hinanden, og det er derfor lettere, at have dybe samtaler. Begejstrer tanken om et rundt bord dig, men ønsker du noget større, så kan et ovalt bord være en god løsning.

Læs også

Lån til de større projekter derhjemme

Der er mange, som hele tiden har planer om projekter, som de skal have lavet …