Hjem / Bolig / Gør din stue klar til efteråret

Gør din stue klar til efteråret

Efterår og vinter er lig med mørkere farver. Det kan bl.a. ses i vores garderober, der som regel primært bliver fyldt med farverne sort, brun og grå. Det sker automatisk, fordi vi på den måde matcher vejret og temperaturen udenfor. Ligesom vi ændrer vores garderobe, kan vi også ændre i vores indretning.

Dan et overblik

Hvis du gerne vil gøre din stue mere efterårsklar, kan du for det første starte med at tage et kig rundt. Hvad trænger til en opfriskning? Før du begynder at pynte op og gøre det efterårsagtigt, kan du lige så godt få fikset noget af det, der trænger til en kærlig hånd. Er du træt af dit gamle trægulv f.eks.? Så gør dig selv den tjeneste at skifte det ud. Du kunne f.eks. vælge et flot sildebensparket. Se eksempler på sildebensparket her.

Bring efterårsfarverne indenfor

Efteråret er kendetegnet ved de mørke og rødlige farver udenfor. Hvis du vil give din stue en stemning af efterår, kan du trække nogle af de farver med ind i din indretning. Skift dine pyntepuder i sofaen ud med nogle orange, røde og grå f.eks. Eller vælg nogle plakater og billeder til væggene, som afspejler naturen udenfor.

Skab mere hygge

Efterår og vinter er også lig med ekstra meget hygge. Det er her, vi sidder indenfor og ser film, drikker varm kakao og spiller brætspil. For at gøre det endnu mere hyggeligt, kan du tilføje nogle forskellige hyggelige elementer i din stue. Start med at købe nogle fine lysestager og find nogle stearinlys. Tændte stearinlys på en efterårsaften kan være noget af det hyggeligste. Udover det kan du købe et lækkert, stort tæppe til sofaen til når der holdes filmmaraton for hele familien. Har du trægulv, kan det også øge hyggen med tæpper på gulvet. Evt. i nogle varme efterårsfarver.

Læs også

Kan en renovering øge boligens værdi?

Når man foretager en større renovering i hjemmet, er det ikke kun noget, der påvirker …