Hjem / Bolig / Få tid til mere familietid

Få tid til mere familietid

Savner du at bruge noget mere tid sammen med din familie? I dag kan vi hurtigt alle sammen komme til at ende foran hver sin skærm. Så selvom vi måske bruger tid i samme rum, er vi i virkeligheden ikke sammen.

Få andre til de huslige opgaver

Hvis du savner tid til din familie, kan det være fordi du simpelthen har så meget at se til i hverdagen. I en hverdag med arbejde, madlavning, kørsel frem og tilbage, tøjvaskning mm., kan det hurtigt blive presset, og der er sjældent tid til bare at hygge sig med sin familie. Hvis du får nogle andre til at klare nogle af de huslige opgaver, vil du automatisk få mere tid til din familie. F.eks. kan du få nogle andre til at klare rengøringen derhjemme. Se mere her.

Få en fælles kalender

En anden grund til, at I ikke får tilbragt særlig meget tid sammen derhjemme, kan være fordi I ikke får planlagt det godt nok. Hvis I planlægger hen ad vejen, vil der hele tiden være en i familien, der allerede har lagt nogle planer. På den måde kan det være svært at matche alles planer. Det kan I løse ved f.eks. at få en fælles elektronisk kalender, hvor alle kan lægge deres planer ind. Så kan I se lidt frem i tiden og finde en dag, hvor alle er ledige. Den dag kan I så bruge på ting, I kan lide at lave sammen.

Sæt begrænsningstid på elektronik

Hvis I blot savner nogle små tidspunkter med tid til hinanden i hverdagen, kan I indføre nogle regler om, at én time i døgnet, må ingen sidde på deres mobil, iPad eller anden skærm. Når der bliver lavet den slags regler, føler alle sig tvunget til bruge mere tid med hinanden.

Læs også

Skal du have et nyt tag? Læs med her

Langt de fleste vil gerne have et flot hus. Der er mange ting, som gør …