Hjem / Bolig / Gode tips til at spare energi, varme og penge i hjemmet

Gode tips til at spare energi, varme og penge i hjemmet

Du har højst sandsynligt hørt om den vidtgående klimadebat, der har floreret i medierne de sidste par år, og det kan også være, at du har haft lyst til at gøre noget. Samtidigt er der et økonomisk aspekt, der skal gå op, og det er ikke alle danskere, der bare lige har penge liggende til den grønne omstilling. Så hvordan får du bedst muligt kombineret en nedskæring af dit energiforbrug for klimaets skyld med, at det økonomisk giver mening for dig?

Ordentligt murerarbejde og en god isolering

Det først skridt du kan tage, når du gerne vil begynde at bruge mindre energi og varme i boligen, er at du kan sørge for, at både murerarbejdet ved boligen samt isoleringen er solid og holdbar. Hvis der går meget varme spildt igennem mure og isolering, giver det lidt sig selv, at du skal bruge mere varme for at opvarme boligen. Hos en murer som f.eks. murerfirmaetlauridsmadsen.dk kan du få kigget på din mur, og du kan endda få et uforpligtende tilbud, hvis der er noget, der skal fikses. En investering i muren kan også give økonomisk mening i den anden ende, fordi det kan være med til at øge salgsprisen af huset.

En bæredygtig energikilde

De mere grønne og bæredygtige energikilder som solceller og varmepumper bliver mere og mere populære blandt danskerne. Den største problematik for mange mennesker er dog, at disse energikilder stadig er meget dyre, fordi produktionen stadig er ret dyr. Disse energikilder kan dog også nærmere ses som en investering, både i dit eget hjem men også i miljøet. En solcelle vil f.eks. med tiden tjene sig selv ind igen, samtidigt med at den forsørger dig med noget energi, der ikke på samme måde skader klimaet, som energi fra f.eks. fossile brændstoffer gør.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …