Hjem / Bolig / Gode råd til at gøre din stue mere personlig og hyggelig

Gode råd til at gøre din stue mere personlig og hyggelig

Et ikonisk ord for os danskere er hygge. Der er ingen oversættelse af dette ord til andre sprog og vi kan være stolte af at kunne gennemføre denne aktivitet helt uden at tænke over det. Hvis vi skal prøve at definere ordet bliver det noget i retning af en god stemning og samvær med personer som man holder af i rare og behagelige omgivelser. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du kan gøre din stue mere personlig og til et sted, hvor mange hyggelige stunder let og simpelt kan skabes.

Et hyggehjørne

Først og fremmest bør enhver stue af en vis størrelse også have et hyggehjørne. Et hyggehjørne består af en behagelig og blød lænestol som man kan synke langt ned i, mens man læser en god bog og kan slappe helt af. I hyggehjørnet bør også være en god og skarp læselampe, samt et lille bord, hvor man kan placere sin kaffe, te eller kakao. På denne måde har man skabt de perfekte omgivelser for at skabe et rart sted til sig selv at slappe af og samtidig et sted som man automatisk søger hen imod, hvis man gerne vil have ro og fred.

Du skal selvfølgelig også være sikker på, at du får det nye hyggehjørne brugt. Dette kan med fordel gøres ved at lave en liste over gode bøger som du gerne vil læse. Mange modtager med fordel anbefalinger fra venner og familie, men du kan også sagtens finde inspiration til gode bøger online.

Valg af farvetema

For at skabe et rum, hvor man nyder at befinde sig, er det vigtigt, at udseendet er helt på plads. Dette indebærer eksempelvis at have nogle farver på både møbler og vægge, der matcher hinanden og på den måde skaber et harmonisk rum. Det betyder, at du eksempelvis ikke skal blande to helt forskellige farver som blå og gul, men i stedet vælge en nuance af en farve og holde temaet inden for denne kulør. På den måde er du med til at skabe et sted, der sammen med hyggehjørnet i høj grad bidrager til, at stuen nu er et sted som man automatisk søger hen imod i huset.

Lad dine venner og familie se dine resultater

Hvis du har fulgt ovenstående råd og skabt en helt ny identitet for din stue, er det bestemt også vigtigt, at vise resultatet frem til venner og familie. Invitér dem alle til en hyggelig aften, hvor I kan spille spil over skabe god stemning. Du vil hurtigt opdage, at din stues nye identitet både bliver rost og bidrager til den gode og hyggelige stemning for aftenen. Det kan bestemt betale sig at gøre noget ud af sin stue.

Læs også

Find ud af hvilken mixer du skal have

Uanset om du er en nybegynder eller en semi-pro i køkkenet, er en pålidelig røremaskine …