Hjem / Bolig / Giv din bolig nyt liv

Giv din bolig nyt liv

Dét første, du tænker, når du træder ind i din bolig er; det ser alt for kedeligt ud. Men med messing i din bolig skaber du variation. Det har nemlig en positiv indflydelse på din indretning og kan sættes sammen med mange andre materialer. En messinglampe er blevet meget populært, når folk indretter deres bolig. Faktisk har messing overhalet kobber, som ellers har været en stigende trend i en lang årrække. Der findes mange forskellige former for messing lamper – nye eller gamle. Bliv inspireret via dette link, og læs mere om messing og dets fordele på siden her.

 

Messing med fordele

Messing har lidt den samme effekt som kobber. Det skaber nye muligheder i boligen, hvad enten du vælger en lampe i metallet eller blot en planteskjuler. Efterhånden er messing blevet det nye guld, hvor kobber før havde hovedrollen på markedet. Fordelene ved messing – også kobber – er, at du ikke nødvendigvis skal skifte alt ud i boligen med kun dét metal. Det kan blot være en messinglampe eller en lysestage i messing. Det skaber variation og bliver interessant at se på.

 

Sådan behandles messing

Har du allerede messing i din bolig? Eller mangler du inspiration til, hvordan messing skal holdes rent? Heldigvis er der flere nemme løsninger til, hvordan du skal behandle messing. Hold dig væk fra skrappe pudsemider til dine messingting og behandl det ved at følge dette enkelte lille fif:

 

  • Opløs ca. 15 gram citronsyre med 2 liter varmt vand i en opvaskebalje. Citronsyre kan købes i mange danske supermarkeder. Herefter lægger du massingtingene i den varme blanding og efterlader det i ca. 15 min. Find en gammel blød tandbørste, så du kan fjerne sort snavs fra materialet. Til slut skyldes messingtingene i vand med opvaskemiddel og tørres af. Nu er dine messingting skinnende rene blot ved brug af citronsyre og en lille tandbørste – en nem og billig løsning, som giver et flot resultat

 

Tilbagevendende trend

Før i tiden blev messing og kobber især brugt til køkkenredskaber og lysestager. Det var så populært, at man i de fleste hjem kogte sin grød i en kobbergryde og vandet i en kobberkedel. Efterfølgende blev kobber og messing i højere grad anvendt som faste bestanddele på møbler. Frihedsgudinden, som er lavet af jern og kobber, er det mest kendte eksempel på, hvad man har kobber er blevet brugt til før i tiden. Nu er trenden kommet tilbage på markedet, og messing og kobber bliver anvendt i mange danske hjem.

Læs også

Hvordan du kan bygge din bolig bedre

Der findes mange slags byggeprojekter til boligen. Men hvilke nogle af dem passer lige til …