Hjem / Bolig / Få den fedeste udsigt med en altan

Få den fedeste udsigt med en altan

Drømmer du om at få en bedre og federe altanudsigt? Hvis du bor i en lejlighed eller et hus med flere etager, har du sikkert en fed udsigt ud over byen og landskabet. Det er dog ikke bare altid at man har mulighed for at få det bedste ud af udsigten, hvis man ikke har en altan. Man kan selvfølgelig så inden for og nyde udsigten, men det er bare ikke det samme som at sidde på en hyggelig lille altan og nyde den flotte udsigt. Samtidig får man muligheden for at nyde det gode vejr og have lidt fine planter stående. Der er altså mange muligheder i en altan, så hvis man ikke allerede er så heldig at have en altan, kunne det være man skulle til at have en altan monteret.

 

Bedre udsigt med en åben altan

 

Den mest almindelige form for altan er den åbne altan. Her får man muligheden for at nye udsigten meget bedre, samtidig med at man kan nyde det gode vejr. Hvis du drømmer om en åben altan, skal du vide, at der findes mange forskellige typer. De varierer i forhold til udformning, størrelse og materialer. Hvilken altan man vælger, kommer altså helt an på hvilket behov man har.

Hvis man gerne vil have plads til at sidde flere på altanen, skal den selvfølgelig være lidt større. det kan også være at man vil have plads til at have sin helt egen lille have med krukker. I så fald skal altanen også have en vis størrelse. Herefter skal man bestemme udformningen. Man skal vælge hvordan altanen skal rammes ind. Den mest almindelige løsning er et stålhegn. Dette kan varieres i forhold til hvor tætte stolperne i hegnet sidder. Man kan også vælge at få altanen rammet ind med glas eller andre materialer.

 

Prøv en glasinddækket altan

 

Hvis man er til en lidt mere utraditionel løsning, kan man også nyde udsigten med en glasinddækket altan. Denne form for altan er ikke åben. Den er rammet ind af glas hele vejen rundt og kan således bruges det meste af året. Altanen er dog ikke isoleret, så om vinteren skal man sørge for en form for opvarmning, hvis man ønsker at bruge altanen i de kolde måneder. Om sommeren er altanen dejlig, men kan også blive varm. Derfor er det en god idé at få en altan, hvor det er muligt at åbne op for nogle vinduer. Ellers kan den blive meget varm og uudholdelig.

Hvis du vil have en altan, der er dækket af glas hele vejen rundt, skal du være opmærksom på hvordan selve facaden er sat op. Nogle vil gerne have, at man stadig kan kunne se ud, når man sidder ned. I så fald, skal du have en front, hvor der er en indbygget udsigtsrude under rækværket. Du kan også bare hæve rækværk hele vejen ned til gulvet. Selve udformningen af en glasinddækket altan kan være meget forskellige og kan ofte tilpasses den enkeltes behov.

Læs også

5 gode råd til dig der skal flytte

Hvis du står overfor en flytning og synes, det virker en smule uoverskueligt, kan du …