Hjem / Gode råd / Derfor bør du starte dagen med et shot

Derfor bør du starte dagen med et shot

Lad os få skuffelsen oversået med det samme… Nej, vi snakker ikke om Gajol shots eller lignende væsker med alkohol. Vi snakker derimod om et ingefærshot, der selvom det ikke indeholder alkohol, sagtens kan minde dig om et klassisk sprut-shot med dens stærke smag og brændende fornemmelse i halsen.

Ingefær har i tusinde år været brugt som natur-medicin, især i Kina, men også i de senere år i vesten, hvor ingefærdens gavnlige virkninger er blevet taget god imod af den europæiske befolkning.

Ingefær er kendt for at være effektiv mod kvalme, herunder transportsyge, men også for sin forebyggende effekt overfor sygdomme som slid- og ledgigt, migræne, diabetes, alzheimers og depression.

Nuvel, ingefær er ingen mirakelkur og bestemt ingen garanti for at undgå bestemte sygdomme, men med dens ekstrem høje niveau af antioxidanter hjælper den helt sikkert kroppens forsvar i kampen for infektioner og fremmede bakterier.

 

Er du ingefærkender, så ved du at “knolden” har en meget stærk og karakteristisk smag, hvilket ikke falder i alles smag.

Er du til ingefær, så brug den endelig i store mængder i din madlavning – Jo mindre forarbejdning, jo bedre. Men er du ikke til ingefær-smagen, så er et ingefærshot måske lige, hvad du trænger til.

Et ingefærshot består som regel af ingefær, citron og vand. Ligesom med alle andre drikke findes der selvfølgelig flere typer af ingefærshots, dog er langt de fleste baseret på ingefær, citron og vand. Ved at trække saften ud af ingefæren og opløse den i andre safte, får du alle de gode antioxidanter fra ingefæren men med en mindre kraftig smag.

Et enkelt shot af sådan en opløsning om dagen skulle være rigeligt, selvom mere formentlig ikke skader. Et shot om morgenen er foretrukket af langt de fleste ingefærshot-drikkere, da det som de siger: “.. vækker kroppen lige så godt som et koldt bad“.

Er du god i et køkken kan du også selv eksperimentere med at lave ingefærshots eller hvis denne er for stærk, måske en ingefær smoothie? En hurtig søgning på Google skulle hurtigt give dig nogle gode opskrifter.

Prøv det og lad os høre, hvad du syntes om det.

Læs også

Få din kloak tjekket af en kloakmester

Der er rigtig mange, der i dag mener, at de kan klare alt på egen …