Hjem / Haven / 4 ting du skal huske for at få en sommerklar have

4 ting du skal huske for at få en sommerklar have

Temperaturerne stiger, solen dukker oftere og oftere frem, og det betyder højst sandsynligt, at du bruger mere og mere tid udendørs i din have. Det kan samtidigt også være det perfekte tidspunkt til at invitere vennerne over til en omgang grillmad og rosé. Men det kan være, du ikke lige har fået prioriteret pasningen af haven, så den er klar til brug. Her kommer der derfor fire ting, du skal huske, for at opnå den perfekte have til sommeren.  

Rens fliserne

Din have ser uden tvivl flottest ud, hvis dine fliser ser ud som nye. Men på grund af vind, vejr og andre ydre påvirkninger, får de hurtigt grimme belægninger, som kan være svære at holde væk fra fliserne. Det er der heldigvis råd for! Fliserens er vejen frem, så flisepest og alger hurtigt kan blive fjernet af professionelle – så kan du for alvor få nydt tid på terrassen i løbet af sommeren. En omgang fliserens vil samtidigt give fliserne længere levetid og kan ses som en rigtig god investering.

Giv havemøblerne en tur

Efter en lang vinter og nogle forårsmåneder, hvor havemøblerne måske ikke har været højt prioriteret, er det nu på tide at få ordnet disse. Er de lavet af plastik, kan en våd klud og lidt sæbe være fint til at få dem til at blive pæne igen.

Er dine havemøbler i stedet lavet af træ, bør du sørge for beskyttelse mod vedvarende vandpåvirkning. Så snart møblerne har mistet deres glans, er tiden inde til at få plejet dem en smule.

Først og fremmest skal du bruge en stor svamp, rent vand samt noget trærens – med disse tre elementer kan du få renset møblerne for de værste urenheder. Så snart de er tørre, kan du slibe havemøblerne. Smør derefter møblerne ind i olie to eller tre gange for at få det bedste resultat.

Det er en god idé at gøre, så de ikke ligner havemøbler fra et dødsbo, hvor en bobestyrer aldrig er blevet kontaktet, og huset har fået lov til at falde hen. Nu vil du i stedet kunne nyde møblerne resten af sommeren uden at skulle tænke på yderligere pleje.

Husets ydre må ikke glemmes

Sidder du i haven, kan du se på husets facade, hvilket betyder, at denne også skal være gjort klar til de anledninger, der følger med sommer og sol. Her tænkes der blandt andet på husets vinduer. Hurtigt kan de komme til at se beskidte og støvede ud. Tricket til at få rene vinduer er, at bruge en spand, vand tilsat opvaskemiddel og eddike, en svamp, en skraber og et viskestykke – mere besværligt er det ikke.

 

Det grønne

Hækken kan hurtigt få lov til at leve sit eget liv, uden at du får klippet den til løbende. Heldigvis skal den ikke passes særlig meget og kræver bare, at du får sat tid at til at klippe den en enkelt gang om året – og to gange, hvis du ønsker en tæt hæk uden for mange lange skud.  

Også græsplænen bør passes lidt, selvom den heldigvis også hovedsageligt passer sig selv. Udover at køre plænen over med en græsslåmaskine, så kan det anbefales at gøde den et par gange i sommerens løb. Det er et god tip, hvis du ønsker en grøn og frodig plæne at kigge på i din sommer.
Ikke nok med det udseendemæssige, så er græsplænen også et legeområde for rigtig mange familier, hvor solrige dage ofte bliver brugt på græsset med diverse aktiviteter. Vil du gøre lidt ekstra ud af græsarealerne, kan du i siderne vælge at plante nogle forskellige blomster i alverdens farver. Der er ingen tvivl om, at de vil være skønne at kigge på og hurtigt vil frembringe sommerstemningen i haven.

 

Læs også

Skab din egen hjemmebiograf

At tage i biografen er for mange lig med hygge og gode stunder med folk, …