Hjem / Bolig / Sådan indretter du sommerhjemmet

Sådan indretter du sommerhjemmet

Med sommerens ankomst er mange begyndt at planlægge deres tur enten i sommerhuset eller kolonihaven. Mange bruger sommerhuset eller kolonihaven som bolig henover sommeren og på den måde nyder den danske sommer. Men det kan være svært at vide hvordan man indretter ens sommerhjem bedst muligt.

Læs med her, hvis du gerne vil have gode ideer til hvordan du kan indrette sommerhjemmet.

Skift dynen ud

Måske ikke det første indretningsråd man tænker på, dog er det en rigtig god idé. For selvom den danske sommer er til genstand for meget brok på grund af det meget omskiftelige vejr, så kan du med fordel skifte den store, varme vinterdyne ud med et lettere sommer model. Med en dyne der ikke så tung, som den du bruger om vinteren, er det nemmere at sove i varmen. For det kan hurtigt blive varmt og lummert om sommeren. Derfor er det en god idé at anskaffe en sommerdyne, så du kan få en god nats søvn – også om sommeren. For med en tung, varm dyne kan det hurtigt blive svært at falde i søvn, på grund af varmen. Mange butikker forhandler sommerdyner så det er ikke svært at anskaffe sig en sommerdyne til rimelig priser.

Lad børnene hjælpe

Hvis du står og mangler ting til sommerhjemmet, men ved ikke hvad det skal være så kan det være en god idé at lade børnene hjælpe med indretningen. Der findes masser af forskellige ting børn eller børnebørn kan hjælpe med at lave til sommerhjemmet, hvad end det er til stuen, køkkenet eller børneværelset.

Mange udnytter selvfølgelig børns tegninger og hænger dem op. Hvis man har lyst kan man tage skridtet videre og købe vandmaling og et lærred og gå i gang med at male sammen med børnene. Det kan der hurtigt komme nogle flotte malerier ud af, der kan hænge rundt omkring i sommerhjemmet. En anden mulighed er at lave perleplader. Det er nemt og hurtigt kan man få lavet masser af fine plader til hjemmet. Og så er det også nogle fine indendørsaktiviteter, når sommerregnen gør sit indtog.    

Gå på opdagelse i de lokale byer  

En god ting ved den danske sommer er muligheden for at køre rundt i danske natur og suge sommeren ind. Det er god måde at afstresse på og mærke sommeren, hvis man ikke skal ud og rejse. Desuden kan du nemt finde pæne ting, fra lokale byer, som passer perfekt til hjemmet. Det handler om at gå på opdagelse.  

Der er mange lokale gallerier og butikker der sælger alt fra gamle antikviteter, malerier og figurer. Måske kan du finde de glas du har gået og ledt efter. Der er altid noget du kan finde til hjemmet på sådan en skøn sommertur. Desuden er det også et godt afbræk fra at handle i det store forretninger, hvor udvalget er strømlinet. Du kan med andre finde ord sikre dig nogle meget originale ting til hjemmet, som mange andre ikke har.

Find din cykel og få luft i dækkene, eller tank bilen op og kom ud til de danske små byer og oplev lokal miljøet og find de ting der vil passe til hjemmet.  

Det her er kun et lille udsnit af de mange ideer der eksisterer, så du kan få et lækkert sommerhjem. Hvis du gerne vil have et sommerhjem, i form af et sommerhus eller en kolonihave så kan du med fordel bruge en boligadvokat. Dermed sikrer du dig de bedste muligheder for at finde det rette sommerhjem.   

Læs også

Få hjemmet gjort klar til julen

Er du allerede nu begyndt at overveje, hvad du i år skal ud at investere …