Hjem / Bolig / 4 måder at pifte dit hjem op

4 måder at pifte dit hjem op

Din bolig er dit hellige sted. Det er der, hvor du kan være dig selv, og hvor du ikke skal bekymre dig om, hvad andre tænker, eller mener, eller vil have dig til at gøre, for det er nemlig dig der bor og bestemmer der. Det er dog altid rart, hvis det også er et visuelt attraktivt sted, da det så i mange tilfælde vil få dig til at føle dig endnu mere tilpas. Nogle gange kræver det dog, at man lige går huset igennem og for det piftet lidt op. Føler du, at dit hus mangler lidt opkvikning, så er der her et par simple og nemme måder at pifte dit hjem op på.

Giv gas med rengøringen

E godt sted at starte, hvis man føler at ens hjem mangler at blive piftet lidt op, er at gøre rent. Din bolig kan nemlig let komme til at se lidt kedelig og trist ud, hvis den mangler en ordentlig gang rengøring. Med en god gang rengøring kommer stedet også let til at se mere friskt og nyt ud, så du også får lyst til at tilbringe mere tid der. Den energi og glæde du får ud af den ellers trælse oprydning og rengøring, kommer også godt igen, når du kan læne dig tilbage i sofaen med et smil på læben, fordi der ikke er en eneste ting du ´burde´ gøre i stedet for at ligge og nyde livet lidt.

Føler du ikke, at du har overskud til hele huset på en gang, er det også en god ide, at starte i de rum, hvor du og familien befinder sig mest, da det også er her du først vil kunne mærke en positiv forandring. Det kan også være så simpelt som bare at huske at åbne vinduerne en gang imellem, så der bliver luftet ud. Den nye friske luft kan nemlig også give en fornemmelse af et opfrisket hjem.

Nipsting er ikke altid dårligt

Nogle mennesker mener at det fylder og tager for meget opmærksomhed, at have nipsting stående fremme I hver en krog, og ja, det kan godt være for meget, men i små og rette mængder er nipsting gode. Bare nogle enkle og æstetiske sager der står fremme og giver stedet lidt liv, er nemlig også en god måde at pifte dit hjem lidt op på. Det behøver ikke engang koste det store, da du kan nøjes med at gå en tur ned i din lokale genbrugsforretning, og finde nogle lækre sager. Skal det være lidt mere glamourøst kan du også købe dig til lidt dyrere genstande, eller være kreativ ved f.eks. at anvende natursten i en flot dekoration.

Når du pifter dit hjem op med denne metode, er det dog vigtigt at du forbliver tro mod dig selv, dvs., vælger nogle genstande der både er moderne og personlige, men kan hjælpe ved at bridrage med noget helt nyt til stemningen i det pågældende rum.   

Skab friskhed med lys

Ja når hjemmet skal piftes lidt op, handler det ofte også om at skabe lidt friskhed I de forskellige rum. Denne effekt kan du for det meste opnå ved at arbejde med lyset, da noget så simpelt som sollys kan gøre en utrolig stor forskel i et hjem. Lyset i sig selv kan få et rum til at virke mere indbydende, og hvis det er mere indbydende, har du højst sandsynligt også mere lyst til at tilbringe din tid der.  

Der er dog forskellige måder at bruge lys til at få piftet boligen lidt op. Du kan f.eks. gøre det med lamper, da disse er gode til at markerer en bestemt, personlig stil, som du så kan føre videre til andre rum, for at skabe en sammenhæng igennem hele huset. Lamper er også lette at gøre personlige, da du let kan vælge en gennemgående farve eller form, som passer unikt til dig og dit hjem. Tænk dog også på selve pærerne, da de kan give meget forskellige lys. I et soveværelse, er det f.eks. en god ide at tænke på, at lyset gerne skal være mere afslappende end i køkkenet.

En anden måde at skabe bedre lys i dit hjem, er ved hjælp af vinduer. Vinduer er nemlig den letteste måde, at få adgang til sollys, som helt sikkert også er den mest opfriskende form for lys du kan finde. Især ovenlys vinduer er gode til at skabe et godt lys, men det kan være en noget dyr affære at få installeret sådan nogle, hvis det ikke allerede indgår i din bolig. Læs mere her, hvis du gerne vil læse mere om mulighederne for tagkonstruktionen omkring et sådant vindue.

Skift møbelplaceringen

Dine møbler spiller også en meget stor rolle i dit hjem, så vil du have en simple måde at få piftet dit hjem op på, så er det at få rykket lidt rundt på møblerne. Især de tunge og store møbler, vil give en mærkbar forandring, hvis du flytter dem. Det skal dog nævnes at du vil få det bedste resultat, hvis du for det første får gjort rent først og for det andet, planlægger hvordan du vil stille dine møbler op, inden du går i gang, så du er sikker på at det hele stadig kan være der og være funktionelt.   

 

Læs også

5 gode råd til dig der skal flytte

Hvis du står overfor en flytning og synes, det virker en smule uoverskueligt, kan du …