Hjem / Forbrugertests / Elkedel test – Her er de bedste elkedler
Elkedel test

Elkedel test – Her er de bedste elkedler

Elkedler er efterhånden fast inventar i de fleste danske hjem og med god grund. Elkedlen er fantastisk til lige hurtigt at koge noget vand, hvad enten det er til en kop te eller for at komme hurtigere i gang med madlavningen.

Som du nok har lagt mærke til, findes der et hav af forskellige elkedler til enhver tænkelig pris. Vi har derfor besluttet at sætte fokus på 6 elkedler der har opnået gode brugeranmeldelser og fine priser i test fra ind- og udland.

Bosch TWK8613 – Bedst i test

Bosch twk elkedel test

Bosch TWK8613 er den elkedel der har vundet flest test i Skandinavien, ligesom forbrugerne roser den til langt over skyerne.

Temperaturvalg, sikkerhed og nem rengøring

Bosch TWK8613 har mange smarte funktioner, men de funktioner der er blevet lagt meget vægt på i tests er først og fremmest sikkerhed, hvor Bosch TWK8613 holder en ydretemperatur på under 55 grader, hvilket må siges at være meget imponerende. Temperaturstyring er også en funktion, som Bosch TWK8613 bliver rost meget for. Denne funktion lader dig vælge nøjagtigt, hvor varmt du ønsker dit vand skal være, og som om det ikke var nok, så kan elkedlen også holde denne temperatur for dig i op til 30 min.

En funktion som enhvert te eller kaffe elsker vil sætte stor pris på.

Når det kommer til rengøring af elkedlen, går det nemt og smertefrit. Elkedlen kommer nemlig med et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål, hvilket gør rengøringsprocessen meget nem.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

Siemens TW86103 – Et populært valg

Siemens elkedel test

Vi mener at Siemens TW86103 er den bedste elkedel på markedet. Elkedlen har høstet gode bedømmelser, ligesom den er meget vellidt af forbrugerne.

Simens TW86103 kommer med flere smarte funktioner og tekniske løsninger. Et af udviklerens fokusområder er sikkerhed, hvorfor ydersiden af elkedlen ikke kommer langt over 60 grader. Stadig varmt men ikke nok til at du og dine børn vil brænde jer.

Af smarte funktioner bør især temperaturvalget nævnes.

Siemens TW86103 har en funktion der gør, at du kan vælge nøjagtigt, hvor varmt dit vand skal være. Ideelt til når du ønsker en god kop te eller kaffe, hvor temperaturen ikke må være 100 grader.

En anden brugbar funktion er elkedlens evne til at holde temperaturen i op til 30 minutter. Du kan altså sagtens koge vand til mere end en kop te, uden at skulle holde vandet varmt ved hjælp af fyrfadslys eller lign.

Rengøringsmæssigt får Siemens TW86103 også rosende ord med på vejen. Den kommer med et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål, hvilket gør elkedlen ekstrem nem at rengøre.

Alle disse funktioner kombineret med et prisskilt på ca. 600 kr. gør denne elkedel til et oplagt og attraktivt valg.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

Graef WK900 – Tysk favorit

Graef wk900 elkedel test

Graef WK900 er en overset elkedel i Danmark, men i tyskland har elkedlen høstet megen ros. I februar 2014 vandt den f.eks. Haus und Gartens elkedel test, som er en stor og omfangsrig test af elkedler.

Smuk, funktionsrig og sikker

Graef WK900 udmærker sig på rigtig mange områder. Der er dog nogle punkter, hvor den for alvor har fået gode kommentare med på vejen. Det første er designet, der overgår alle andre elkedler på markedet. Knapperne er moderne og nemme at betjene.

Elkedlen kommer med en temperaturstyring så du kan vælge om vandet skal koge eller kun varmes op til 70 eller 50 grader.

Elkedlen kan varme hele 1,2 liter vand ad gangen, hvilket er i den høje ende. Med en effekt på 2000 watt går det heldigvis meget hurtigt. Elkedlen har ligeledes en børnesikring, så du er sikker på at dine børn ikke får brændt sig.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

Kenwood kMix SJM020 – Scorer højt i flere test

Kenwood kmix sjm020 elkedel test

Kenwood kMix er populær 1 liters elkedel i et flot design. Her er brugervenlighed og kvaliteten i top og alle detaljer er tænkt nøje igennem.

En robust arbejdshest

Kenwood kMix elkedel er en robust elkedel, lavet i stærke materialer. I følge forbrugerrådet tænk’ test tager det 203 sekunder at koge en liter vand, og ønsker du kun at koge til en enkelt kop kan du klarer det på kun 80 sekunder.

Kenwood kMixs håndtag er udformet, så du holder godt på elkedlen, uden at komme for tæt på de varme overflader. Selvom elkedlen ikke er den hurigste, mest rummelige eller den elkedel med flest funktioner, så er dette en elkedel der er lavet for at holde i mange år.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

KitchenAid Artisan – Elsket af forbrugerne

kitchenaid artisan elkedel test

KithenAid Artisan er en af de største elkedler på markedet og på trods af, at den har eksisteret i mange år, har den endnu ikke været inkluderet i nogle af de større test.

Et opslag hos de større webshops afslører dog, at forbrugerne er helt vilde med KitchenAid Artisan elkedlen.

Fede funktioner, retro design og en volumen udover det sædvanlige

KitchenAid er kendt for at lave køkkenudstyr i specielt design og denne KitchenAid Artisan er ingen undtagelse. Designet passer ind i resten af KitchenAid produktporteføljen og her på redaktionen elsker vi designet.

Elkedlen kommer med temperaturstyring i 7 trin – Fra 50 – 100 grader. På siden af elkedlen finder vi et termometer der hele tiden fortæller dig, hvor varmt dit vand er.

Selve kedlen er bygget op som en dobbeltvægskonstruktion, hvilket skulle give elkedlen en forbløffende isoleringseffekt.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

Krups Pittsburgh – Dansk designet elkedel

Krups-Pittsburgh-elkedel

Krups Pittsburgh er en dansk designet elkedel, som vi ikke har set særlig meget til i udenlandske teste. Den har dog været med i to danske, hos blandt andet forbrugerrådet og Idenyt. Begge steder opnåede den en tredje plads, hvilket er imponerende for en dansk designet elkedel til under 500 kroner.

Hurtig kogetid

Krups Pittsburgh elkedel går for at være en af de hurtigst kogende elkedler på markedet. Vi har ikke fået oplyst nogen specifik tid, men den siges at være hurtigere end flere at de nævnte herover.

Den kan tage hele 1,5 liter vand, hvilket den kan opvarme til enten 50-60-70-85-100 grader.

Den har som de øvrige elkedler en funktion der holder vandet varmt efter det er opvarmet, ligesom den selvfølgelig også har et aftageligt kalkfilter, så du nemt kan rengøre elkedlen.

Gå til den billigste forhandler af elkedlen her

Læs også

Skægtrimmer test

Skægtrimmer test

Skægget er igen blomstret op til, at være en kæmpe trend. Jo mere skæg, jo …