Hjem / Bolig / Boligpriser i Syddanmark bliver påvirket af arbejdspladser

Boligpriser i Syddanmark bliver påvirket af arbejdspladser

Byerne i Syddanmark bliver mere og mere attraktive. Der er mange forskellige grunde til dette. En af dem er at der er kommet flere arbejdspladser i dette område. Lego i Billund har for eksempel sørget for over 2000 arbejdspladser bare i Billund, hvilket tiltrækker mange tilflyttere til området. Boligpriserne ville altid følge udbud og efterspørgsel, og det stigende pres på nybyggeri i Billund, har fået huspriserne til at stige. Dette ses også i de omkringliggende byer som Vandel. Et typisk parcelhus til 1 million, kan pludselig sælges til 1,2 million.

 

Er storbyerne blevet for dyre?

Vi ser et stigende antal mennesker flytte væk fra storbyen. Hvad skyldes dette? Er det for stresset? For mange mennesker? Den største grund til at folk flytter væk fra storbyerne er pga. de tårnhøje priser. Boligmarkedet har været stigende de sidste par år, hvor det især er i storbyerne, de har kunne mærke de øgede priser. For eksempel et hus i Aarhus til 3 millioner, ville koste 1,6 millioner blot ved at være placeret 30 km væk. Det er næsten en halvering af prisen. De fleste har nu om dage en bil og et stigende antal mennesker ville hellere køre det længere på arbejde og herved spare næsten 50% på en ejendom.

 

Når du skal købe hus

Huskøb er ikke så skræmmende som det lyder til. Først og fremmest er det en god ide at finde ene ejendomsmægler, som virker troværdig og en man har det godt med. Huskøb skal være en fornøjelse, og man skal ikke føle sig presset til at købe. Presset kan komme fra mange forskellige sider. Det kan være at alle dine venner lige pludselig har investeret i ejendom og du føler dig bagud, da du stadigvæk bor i en billig lejlighed. Dette er en af de største syndere lige nu for fejlagtige huskøb. Nogle køber også hus inden de har fundet sig en mand eller en kone, hvilket i sidste ende godt kan blive problematisk. Derfor skal man gøre op med sig selv om man ville købe et hus for sine egne grunde, eller om det er presset fra omverden, der trækker.

 

Købe et hus inden at have fundet mand/kone

Hvis det er du ville købe et hus og du ikke har en kone/mand, vil det være en god ide at finde et hus, som er klar til indflytning. En lystejendom kan lyde lokkende til den skarpe handy mand, men hvis du ikke har tid til at færdiggøre dit byggeprojekt, kan det blive en dyr investering. Det vigtigste er placering. Hvor ville du gerne bo og matcher prisen til dit budget og til byens gennemsnitlige huspriser. Der er lige nu mange huse til salg i Tønder til meget fornuftige priser.

Læs også

Indret din hjemmearbejdsplads med stil

Der bliver flere og flere, der arbejder hjemmefra. Det kan være en stor fordel i …