Hjem / Bolig / Hvilke opgaver udfører en landinspektør?

Hvilke opgaver udfører en landinspektør?

Landinspektøren er en fagperson, som udfører en lang række opgaver i forbindelse med nybyggeri eller udvidelse af en eksisterende bolig.

Landinspektøren arbejder med:

  • Arkitekt- og ingeniørarbejde.
  • Bygningsplanlægning.
  • Opmåling og indberetning af arealer.
  • Udformning af lokalplan.
  • Digitalisering af planlægning til registrering og lovgivning.

En landinspektør er med hele vejen i byggeprojektet

Landinspektøren følger dig hele vejen i dit byggeprojekt. Han (eller hun) hjælper med at vurdere de tanker og planer, som man har gjort sig om sit projekt. Landinspektøren er den der har styr på, hvad der er muligt inden for lovgivningens rammer. Når dine tanker og planer er grundigt og sagligt vurderet, så vil landinspektøren udarbejde en lokalplan for projektet. Lokalplanen beskriver hvordan området vil se ud eller hvordan det skal anvendes. Man kan som udgangspunkt forvente at kommunen kræver en lokalplan, inden man får tilladelse til sit byggeprojekt.

 

Hvad med love, regler og paragraffer?

Det en landinspektør vejleder mest i, er de juridiske i forbindelse med nybygning eller tilbygning. Det går på registrering af forskellige dele vedr. nuværende og fremtidigt bygningsværk. Lovene som regulerer anvendelsen af arealer, er typisk også områder som kræver vejledning. Simpelthen fordi det er komplekst at kunne overskue de forskellige paragraffer.

 

 

 

Sigter du efter at opføre utraditionelt byggeri?

Uanset om det er din intention, at opføre et moderne og kreativt bygningsværk, eller noget unikt med skæve vinkler, så kan du få hjælp hos landinspektøren. I kan i samarbejde finde frem til de bedste ideer, så du kommer så tæt som muligt på den bygning du ønsker dig. Når der er opnået enighed, så udformer landinspektøren en tegning over det areal der skal godkendes.

Landinspektøren er både i marken og på kontoret

Landinspektøren veksler mellem at være i marken og sidde på kontoret. Det er som udgangspunkt derfor den samme der vil følge dig i hele processen, lige fra den indledende samtale og til byggetilladelsen foreligger.

Læs også

Indret din hjemmearbejdsplads med stil

Der bliver flere og flere, der arbejder hjemmefra. Det kan være en stor fordel i …