Hjem / Bolig / Besparelser igennem solcelletag

Besparelser igennem solcelletag

Hvis du står overfor en kommende udskiftning af boligens tag, eller hvis du alternativt er i gang med et nybyggeri, så har du sikkert allerede gjort dig overvejelser omkring taget. Boligens tag har primært til funktion at beskytte mod vind og vejr. Dertil har det også en kosmetisk funktion, hvor farver og design kan være med til at sætte prikken over i’et i forhold til boligdesign.

Der er dog et alternativ til almindelige tagsten, hvis du søger at opnå varige besparelser på dine månedlige udgifter. Solceller kan benyttes som en alternativ belægning til boligens tag. Dette er en ideel måde at optimere brugen af materialer til din bolig, da solceller – i modsætning til almindelige tagsten – faktisk kan betale sig selv ind igen over tid. For at nå dertil kan der dog være behov for en økonomisk hjælp til at komme i gang, hvorfor det kan være en nødvendighed med et billigt kviklån. Læs her mere om dine muligheder for et sådant.

De enkelte ulemper ved solceller

Når du vælger at installere nye solceller som tagbelægning, så står du overfor en lang række fordele og enkelte ulemper. Ulemperne er ganske fåtallige, men de skal dog nævnes trods alt. Solceller kræver mere vedligeholdelse end almindelige tagsten, da virkningen af solcellerne påvirkes af deres evne til at optage solstrålerne. Derfor er der et større rengøringsbehov herpå, da der ikke skal meget snavset belægning til at reducere deres funktionsdygtighed. Den anden ulempe ved solcellerne er de økonomiske omkostninger ved installationen – det er ikke særligt billigt at installere disse, men beløbet betaler sig tilbage over længere tid.

Solcellernes positive effekter

Når du installerer solceller som tagsten, så har du en langvarig og miljørigtig energikilde. Solceller generer ikke støj eller forurening, og selve konstruktionen er ganske let at rengøre. Installationen af solceller er med til at reducere din husholdnings udledning af kuldioxid betydeligt, da du erstatter konventionelle energikilder med vedvarende energi i stedet.

Dertil følger der langvarige garantier med solceller. Længden på garantien afhænger naturligvis af den givne udbyder, men du kan se frem til garantier på op til 25 år. Solceller er særdeles fejlfri i brug, da konstruktionen ikke har nogle bevægelige dele. Derfor kan garantien være så langvarig, når der sjældent optræder problemer med solceller.

Du kan derfor se frem til langvarige besparelser, hvis du investerer i solceller til din boligs tag.

Læs også

Få hjemmet gjort klar til julen

Er du allerede nu begyndt at overveje, hvad du i år skal ud at investere …