Hjem / Bolig / 7 indretnings tips der gør dit toilet mere spændende

7 indretnings tips der gør dit toilet mere spændende

Toilettet er ikke længere blot et praktisk rum. I takt med det øgede fokus på velvære for både krop og sjæl, har badeværelset fået en ny rolle. Det skal være et rum med plads til afslapning og ro – samtidig er det stadig et rum med praktiske funktioner. Det stiller krav til indretningen. Her får du 7 gode indretningstips der gør dit toilet mere spændende.

Orden
Da badeværelset rummer mange funktioner, er der typisk også mange ting. Håndklæder, ekstra wc-papir og cremer er blot nogle af de ting der skal have en plads. For at undgå rod, er det derfor vigtigt med hylder, kurve og skabe. Pæne ting som eksempelvis parfumer kan sagtens stå fremme på hylder. De mere praktiske ting, kan gemmes væk i skabe. Hvis toilettet er pænt og opryddeligt bliver det meget mere indbydende.

Personlig indretning
Ligesom indretningen i alle andre rum, må indretningen på badeværelset gerne have et personligt præg. Personlighed gør et rum mere indbydende og rart. Vælg håndklæder, bruseforhæng, sæbedispenser og tandbørste-krus i flotte farver eller mønstre, der matcher. Undgå for mange små nipsting – lad parfumer stå fremme og fungerer som pynt. En blomst pynter også.

Håndklædeholder
Når du sætter en håndklædeholder op, har det flere fordele. For det første er det praktisk, da det frigør skabsplads. For det andet kan det bidrage til det æstetiske. De kedelige vægge bliver dækket og de fine håndklæder bliver vist frem. Du kan købe håndklædeholdere online eller i dit lokale byggemarked.

Belysning
Ofte er lyset på badeværelset dårligt, da man af gode grunde ikke har store vinduer, og dermed begrænser dagslyset. Det gode lys skal altså komme fra lamper. En god løsning er almen belysning fra loftet. Det kan være nødvendigt suppleret med lidt ekstra over spejlet. En sjov detalje kan også være, at opsætte en masse mindre lamper i forskellige størrelser, måske endda nogle som hænger ned fra loftet? En masse små lyskilder kan hurtigt pifte et rum op.

God plads – også på små badeværelser
Der skal være god plads de rigtige steder – det vil sige foran toilettet og omkring vasken. I et stort badeværelse er det let nok, hvorimod det kan være lidt af en udfordring i små badeværelser. Den bedste løsninger at vælge små møbler, og fjerne alt overflødigt fra gulvet – måske kan kurve erstattes med hylder. Brug pladsen opad, og tænk i kubikmeter i stedet for kvadratmeter.

Et stort spejl
En nem måde at gøre toilettet mere spændende og indbydende, er at anskaffe sig et stort spejl. Det får rummet til at syne større og giver en illusion af mere lys og plads. Det er især en fordel i små rum, men også i større rum kan et stort spejl være nyttigt – ikke mindst fordi det ser flot ud. Derudover er det også praktisk med et stort spejl, da flere kan bruge det på samme tid.

Et rent toilet er et rart toilet
Hvis der er snavset på toilettet, kan hverken pæne hånklæder eller godt lys gøre det indbydende. Vælg derfor rengøringsvenlige løsninger når du indretter. Du kan eksempelvis vælge væghængte møbler der gør det let at vaske gulvet. Ofte vil god orden gøre toilettet mere rengøringsvenligt, da det sørger for at tingene har en plads, og ikke er i vejen.

Husk også at toillettet siger meget om dig til dine gæster. Er du gæst i et hus, hvor toilettet er rodet og ulækkert, så vil du ikke bryde dig om at være der og din værts image er helt sikkert forandret.

Har du en bruger på Pinterest.com, så er der VIRKELIG meget inspiration at hente. Se bare dette link med badeværelses inspiration.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …