Hjem / Bolig / 3 gode pastamaskiner
Hjemmelavet pasta - Så skal du bruge en pastamaskine

3 gode pastamaskiner

En pastamaskine er et overset redskab i køkkenet, der dog heldigvis er ved at finde sin vej ind i de danske køkkener igen. I dag vil jeg tage et nærmere kig på et par udvalgte pastamaskiner og hjælpe dig igang, men at få lavet FANTASTISK pasta!

Sundhed er noget vi alle bør tage seriøst og det vil især sige, at spise noget god og sund mad. Når du skal lave god og sund mad, skal du især tænke på dine råvarer. De skal altså være af en vis kvalitet.

Her er det pastamaskinen kommer ind i billeder, for der skal ikke være nogen tvivl om at det både er sundere og smager bedre at lave sin egen pasta, frem for at købe det færdiglavet.

Tanken om at lave sin egen pasta, kan godt skræmme nogle mennesker, men det er faktisk meget simpelt, og du har samtidig muligheden for at variere smag, former mm. så det bliver nøjagtigt som du godt kan lide det!

Der er dog lige noget man skal have styr på inden man prøver at lave en god pasta. Det kræver nemlig en god pastamaskine! Din pasta skal nemlig rulles utrolig tyndt ud og det kan man desværre ikke klare med en kagerulle. Jeg har derfor fundet en række pastamaskiner frem, som jeg vil anbefale du køber en af, hvis du kunne tænke dig at lave din egen lækre pasta!

Jamie Oliver pastamaskine

jamie oliver pastamaskine

 

Den første maskine jeg har valgt, er fra Jamie Oliver. Det er en manuel pastamaskine, hvilket vil sige at du “manuelt” skal dreje et håndtag rundt, for at få kørt dejen igennem maskinen. Jeg har selv denne maskine, og kan klart anbefale dig at købe denne maskine.

Det er en super fin pastamaskine, lavet i lækre materialer og så er den virkelig holdbar. Jeg har haft min i ca. 4 år og den er blevet udsat for RIGTIG meget, og den virker stadig perfekt den dag i dag. Du kan både rulle pastaplader ud i den tykkelse du helst vil have, men du kan også rulle pastaen ud i strimler, hvilket er perfekt til en gang båndpasta med fløde- /parmesansauce eller lign.

Det eneste minus der er ved denne maskine, er at det kan være super svært at dreje håndtaget rundt, samtidig med at man styrer dejen, så her er det bestemt en fordel hvis i er to om at lave pasta.

Det er dog en super god begyndermaskine, hvis du ikke har planer om at lave pasta mere end 1 gang i ugen. Har du planer om at lave det oftere, så vil en elektrisk pastamaskine være at foretrække.

Maskinen fra Jamia Oliver ligger i den billige ende af pastamaskiner, men lad dig ikke nare. Den er i absolut topkvalitet.

Marcato Atlas 150 elektrisk pastamaskine

Marcato Atlas 150 elektrisk pastamaskine

Den næste pastamaskine jeg har kigget nærmere på er en Marcato Atlas 150, det er en elektrisk pastamaskine.

Den elektriske pastamaskine har en KÆMPE fordel over den manuelle pastamaskine, nemlig at du ikke skal dreje håndtaget rundt mens du prøver at styre pastadejen. Med den elektriske pastamaskine kan du altså sagtens lave den uden en hjælpende hånd fra et familiemedlem.

Med Marcato Atlas 150 får du også lidt mere ekstraudstyr, hvilket betyder at du har muligheden for at lave flere varianter af pasta.

Pastamaskinen koster lidt mere end den første, men den er noget nemmere at bruge og langt mere effektiv.

Marcato Atlas 150 manuel pastamaskine

Marcato atlas 150 manuel pastamaskine

Den sidste maskine jeg har valgt at fremvise er også en Marcato Atlas 150, dog i den manuelle udgave.

Da dette også er en Marcato Atlas pastamaskine får du selvfølgelig samme gode kvalitet og holdbarhed, den eneste forskel er bare, at du selv skal agere motor for denne maskine.

Det er en smagssag, hvad man helst vil, men der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg vil anbefale den elektriske model, da jeg synes at den er langt nemmere at bruge.

Skulle du ønske dig en manuel pastamaskine, så er denne Marcato Atlas 150 steppet over Jamie Olivers pastamaskine, men ingen af dem er på nogen måde dårlig.

Pastamaskiner som tilbehør

Udover de separate maskiner, kan man f.eks. også tilkøbe pastamaskiner som tilbehør til køkkenmaskiner.

Pastamaskine til Kenwood Køkkenmaskine

Kenwood PastamaskineHvis du har en Kenwood køkkenmaskine, så har du muligheden for at få en pastamaskine som tilbehør. Manualen forklarer dig nemt, hvordan den tilsluttes til maskinen, og så er du ellers klar til at lave pastaplader, der efterfølgende kan bruges som enten hele plader, eller skæres ud i den form du selv ønsker.

Jeg har som eksempel fundet denne pastamaskine, der passer på følgende Kenwood køkkenmaskiner: KM010, KM020, KM070, KMC570, KMM770, KM336, KM636, KM300, KM616, KM816, KMM020.

Pastamaskine til KitchenAid køkkenmaskiner

Kitchenaid Pasta Roller KRPA

Hvis du har en KitchenAid køkkenmaskine er det også muligt at købe en pastamaskine som ekstra udstyr, nemlig en KitchenAid Pasta roller KPRA. Denne maskine indeholder tre forskellige indstillingsmuligheder, hvilket betyder at du både kan lave lasagne plader, brede pastabånd eller spaghetti.

Hvis du har en KitchenAid køkkenmaskine, så kan jeg helt klart anbefale at du køber KitchenAid Pasta Roller KPRA!

Kitchenaid krav ravioli maker

Hvis du er KitchenAid ejer har du også muligheden for at tilkøbe en Ravioli maker! Med dette tilbehør kan du lave din egen lækre Ravioli på ingen tid.

Rengøring af din nye pastamaskine

Det er vigtig at du rengøre din pastamaskine rigtigt, hvis du skal undgå sygdom men også nedsættelse af maskinens levetid. Det er heldigvis meget nemt, du skal bare huske på at en pastamaskine IKKE tåler vand og sæbe.
Valser og maskine gøres rent med en børste eller en blød tør klud. Man kan evt. køre valserne på maskinen forsigtigt rundt, mens kluden holdes på, så de bliver rene hele vejen rundt, men her er det igen meget vigtigt at hverken fingre eller klud kommer med ned i valserne og maskinen, da dette vil ødelægge den. Hvis man bare husker dette og husker, at læse i brugsanvisningen hvordan lige netop din maskine skal rengøres, så skal du nok blive MEGET glad for din pastamaskine.

Den bedste og nemmeste PASTA opskrift!

Inden du helt forlader denne artikel, bliver jeg lige nødt til at dele denne simple og fantastiske pasta opskrift.

Det kan nemlig være en svær og frustrerende proces at lave pasta, MEDMINDRE du har en god opskrift og VED, hvordan du skal gribe det an.

I stedet for at skrive selve opskriften, vil jeg anbefale dig at se denne hurtige video, hvor det nemt bliver forklaret.

Vær dog lige opmærksom på, at der i denne video IKKE bliver brugt en pastamaskine. Giver du dig, som begynder, i krig med pasta opskriften UDEN en pastamaskine, vil du MEGET hurtigt ønske at du havde en pastamaskine. Det er MEGET nemmere!

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …