Hjem / Forbrugertests / Den ultimative espressomaskine test
Espressomaskine test

Den ultimative espressomaskine test

Det er blevet utrolig in at have en espressomaskine stående i køkkenet, hvilket for os kaffe elskere giver rigtig god mening, men et køb af en espressomaskine kan hurtigt give blandede følelser, da ikke alle espressomaskiner er lige gode. Jeg har derfor lavet den ultimative espressomaskine test!

Ønsker du ikke at læse om alle maskinerne, kan du herunder se test vinderen samt den espressomaskine som vi har kåret til “Bedst til prisen”. Herefter følger en indholdsfortegnelse, hvor du evt. kan hoppe til den maskine du ønsker at læse mere om.

[su_accordion] [su_spoiler title=”Vinderen – Bedste Espressomaskine” style=”fancy”]rocket_cellini_evoluzione_v2_re782_espressomaskineDen absolut bedste Espressomaskine til hjemmet 2016 blev Rocket Cellini Evoluzione V2 RE782 med 96/100 point. [/su_spoiler] [su_spoiler title=”Bedst til prisen og mit valg” style=”fancy”]Siemens TK53009 espressomaskineDen bedste Espressomaskine taget i forhold til prisen blev Siemens TK53009 med 88/100 point. Dette er samtidig den espressomaskine jeg ville vælge, hvis jeg stod og manglede en espressomaskine lige pt.[/su_spoiler] [/su_accordion]

rocket_cellini_evoluzione_v2_re782_espressomaskineRocket Cellini Evoluzione V2 RE782.

Vores espressomaskine test vinder blev denne Rocket Cellini espressomaskine. Med 96/100 point er dette en espressomaskine i sublim kvalitet og samtidig en maskine der er i stand til at lave en uovertruffen Espresso.Det eneste lille minus er prisen, der må siges at være en smule til den høje ende.

Gå til den billigste forhandler her

Siemens EQ.7 AromaSense M seriesSiemens EQ.7 AromaSense M-series.

Med en score på 89/100 er denne Espressomaskine i den høje ende af skalaen. Her får du en maskine der først og fremmest er lavet af kvalitets materialer, men som også virkelig formår at presse meget smag ud af kaffebønnerne.

Igen en Espressomaskine til en højere pris, men samtidig får du også en Espressomaskine der virkelig formår at lave en super espresso gang på gang.

Gå til den billigste forhandler her

SIEMENS TK53009 EspressomaskineSiemens TK53009.

Siemens TK53009 fik 88/100 point, hvilket er rigtig meget for espressomaskine i denne prisende. Prisen taget i betragtning, gør denne espressomaskine det faktisk utrolig godt og den skaber en espresso der emmer af smag og med en duft der får naboerne til at stå i kø ved døren.

Kvaliteten af maskinen og espressoen er ikke den samme som du får når du betaler 5.000+ kroner for en espressomaskine, men til en pris under 2.800 kroner får du RIGTIG meget kvalitet og smag for pengene, hvilket har resulteret i denne fine placering som nummer 3 og har givet den vores anbefaling som værende “bedst til prisen”. En super fornuftig maskine til langt de fleste danskere.

Gå til den billigste forhandler her

delonghi ecam 25.462s espressomaskineDelonghi ECAM 25.462 S

Delonghi ECAM 25.462 S er endnu en espressomaskine til de, der virkelig får op i kvaliteten af en god espresso. Med en salgspris på omkring 10.000 kroner er det en maskine der virkelig skal leve op til nogle forventning.

Det siger sig selv, at med 87/100 point, så har Delonghi ECAM 25.462 S ikke skuffet. Den fik hurtigt brygget den første kop kaffe og, hvilken smag og aroma det resulterede i. Der skal ingen tvivl være om, at denne maskine virkelig formår at brygge en fantastisk kop kaffe.

Det er dog også en espressomaskine der larmer en hel del, hvilket altså trækker lidt ned i pointene. Ikke desto mindre er det en fantastisk maskine, som vil tilfredsstille selv de kræsne kaffeelskere.

Gå til den billigste forhandler her

DeLonghi Magnifica SDeLonghi Magnifica S

DeLonghi Magnifica S er en af de mest populære espressomaskiner og det med god grund. De der har prøvet en DeLonghi Magnifica S skifter den aldrig ud. Den er så pålidelig og god, at der simpelthen ikke er grund til andet de næste mange år. Til en pris under 3.000 kroner, finder du ikke en kaffemaskine der kan levere så godt et resultat gang på gang de næste +15 år.

Netop prisen, smagen og holdbarheden lægger også til grund for den samlet score på 87/100 point. Dette er virkelig et godt valg!

Gå til den billigste forhandler her

melitta caffep bistro espressomaskineMelitta Caffeo Bistro

Melitta Caffeo Bistro er igen en super god Espresso maskine, endda til rimelige penge. Med en pris på omkring 3.800 kroner.

En score på 86/100 taler da også sit tydelige sprog. Maskinen forstår at hive rigtig meget smag ud af kaffebønnerne, så på den front vil du på ingen måde blive skuffet.

Det eneste negative der er at sige om Melitta Caffeo Bistro er, at den larmer en smule når den kværner kaffebønnerne.

Gå til den billigste forhandler her

rancilio-silvia_espressomaskineRancilio Silvia

Rancilio lancerede denne espressomaskine tilbage i 1998. I dag er det den tredje udgave du kan købe i butikkerne, hvilket betyder der er blevet ændret en del siden den gang.

Rancilio Silvia er kendt for at lave næsten perfekte espressoer, hvilket jeg kun kan stå inde for. Den laver en rigtig god og solid espresso gang på gang. Desværre har den ikke det kønneste design for at sige det mildt og den egner sig ikke til en husstand på mere end 4 stykker, da den ellers tager for lang tid om at brygge kaffen.

Rancilio Silvia er dog en af de mest pålidelige kaffemaskiner du kan købe, så falder dit valg på denne maskine, har du en maskine der holder i MANGE år. Samlet scorede Rancilio Silvia 85/100 point.

Gå til den billigste forhandler her

krups espressomaskine ea9010pn automaticKrups Espresso EA9010PN Automatic

Krups er kendt for at være særdeles nytænkende, især hvad angår designet af deres kaffemaskiner. Det ses også tydeligt på denne maskine der er rigtig flot og moderne. Hvad angår kvaliteten, bliver der igen gjort brug af de bedste materialer, som vi selvfølgelig også forventer til denne pris.

Desværre for Krups, lever deres kaffemaskine ikke helt op til smagsforventningerne med tanke på den høje pris. I denne prisklasse skal smagen være noget nær perfekt, og her mangler Krups en lille niveau. Den er absolut IKKE dårlig, men den mangler lige det sidste for at kunne retfærdiggøre denne pris. Derfor ender den samlet vurdering på 82/100.

Gå til den billigste forhandler her

delonghi primadonna exclusive esam 6900 mDelonghi Primadonna Exclusive ESAM6900 M

DeLonghi står bag testens dyreste og mest avanceret espressomaskine. Delonghi Primadonna Exclusive ESAM6900 M laver en ikke mindre end fantastisk kaffe, hvilket den også skal til denne pris.

Det er en maskine lavet i de bedste materialer og den kan mærkes! Med i prisen følger også et hav af smarte funktioner, men her går det desværre lidt galt for Delonghi Primadonna Exclusive ESAM6900 M. Der er simpelthen så mange funktioner, at det vil tage den gennemsnitlige dansker evigheder at sætte sig ind i alle funktionerne og derfor kan det hurtigt tage LANG tid at lave et par kopper kaffe.

Kombineret med en vandbeholder der er til den lille side, får espressomaskinen 81/100 point. Hvis du ønsker en udsøgt espresso og en maskine med en masse funktioner er dette bestemt ikke noget tosset valg.

Gå til den billigste forhandler her

SIEMENS TE712201RWSIEMENS TE712201RW

SIEMENS TE712201RW er en espressomaskine med en pris i middelklassen. Det er bestemt ikke usædvanligt med en fuldautomatisk kaffemaskine til ca. 5.000 kroner, men det sætter selvfølgelig også forventningerne lidt op til smagen.

SIEMENS TE712201RW brygger en ganske god og fornuftig espresso, men har desværre et lille minus, at dyssen ikke kan gå langt nok ned, hvis du bruger små espresso glas. Det kan en gang imellem resultere i, at den kan sprøjte lidt ved siden af. Dette skulle dog ikke være noget problem med normale kaffekopper.

Alt i alt gives der 79/100 point for en fornuftig og god espressomaskine til en overkommelig pris.

Gå til den billigste forhandler her

delonghi icona espressomaskineDelonghi Icona ECO 310

DeLonghi Icona ECO 310 er en populær sag til en MEGET overkommelig pris. Men med en lav pris følger selvfølgelig også knap så mange funktioner og et lidt billigere materiale valg visse steder.

DeLonghi Icona ECO 310 er dog langt fra nogen dårlig kaffemaskine og den er mere end i stand til at brygge en rigtig god espresso. Ikke destomindre så er laver den ikke en kaffe i lige så god kvalitet som nogle af de dyrere maskiner. Den larmer også en lille smule og det kombineret med de “få” funktioner giver en samlet score på 75/100, hvilket ikke er nogen dum score!

Gå til den billigste forhandler her

nespresso citiz milk d121 espressomaskineNespresso CitiZ & Milk D121 BK

Nespresso CitiZ & Milk D121 BK er en traditionel kapselkaffemaskine der kan købes til rigtig billige penge. Princippet er simpelt, du indsætter en kapsel og ved hjælp af et højt tryk får du hurtigt en lækker espresso. Sammenlignet med nogle af de andre espressomaskiner er denne noget mere simpel i dens måde at brygge på, da du ikke kan bruge hele kaffebønner i denne maskine. Det sætter også nogle helt andre krav til produktet, så omkostningerne kan holdes nede og prisen bliver derfor lavere.

Nespresso CitiZ & Milk D121 BK er en flot kaffemaskine med et elegant retro design. Den kaffe der bliver lavet smager også godt, men den er ikke exceptionel som i nogle af de andre maskiner, men det er også forventeligt når det er med kapsel og ikke hele bønner.
Samlet har jeg givet denne maskine 72/100 point. En helt ok og billige espressomaskine til når der skal være simpelt, hurtigt og bare virke!

Gå til den billigste forhandler her

nespresso gran maestria d520 si platinumNespresso Gran Maestria D520SI Platinium

Nespresso Gran Maestria D520SI Platinium er igen en kapsel kaffemaskine. Istedet for lækre kaffebønner bruger du i stedet små aluminiums beholdere fyldt med malet kaffe. Dette gør, som nævnt ovenfor, maskinen meget billigere at producere og det gør samtidig kaffebrygning til en leg. Du kommer bare en kapsel i maskinen, indstiller den så den ved, hvilken kapsel du bruger og så laver den dig en kop kaffe på ingen tid.

Du får desværre ikke den samme aroma og smagsoplevelse som du gør ved en rigtig barista-brygget espresso, men du får dog alligevel en ok og godkendt kop kaffe/espresso.

Maskinen er beregnet til de, der ønsker en god og hurtigt omgang kaffe. Smagen er bestemt ikke dårlig, men den er heller ikke i barista kvalitet. Dog en rigtig fornuftig og flot maskine, især til prisen!
Samlet modtager Nespresso Gran Maestria D520SI Platinium en score på 66/100 point.

Gå til den billigste forhandler her

melitta caffeo solo espressomaskineMelitta Caffeo Solo

Melitta Caffeo Solo er en lidt mindre og billigere model en Bistro modellen, og det kan desværre også mærkes på kvaliteten. Selve maskinen virker en smule billig, dog uden at den er grim, eller dårlig at bruge. Den virker bare ikke i helt samme kvalitet som nogle af de andre maskiner i denne prisklasse.

Den kan dog godt finde ud af at brygge en varm kop kaffe og den har nu også et rigtig fornuftigt udvalg af funktioner. Kaffen smager godt men til så lav en pris maler den ikke bønnerne lige så godt som de større og dyrere espressomaskiner. Det er dog ikke helt dårlig kaffe den laver, og langt de fleste danskere vil syntes den gør det udemærket.
Samlet set score Melitta Caffeo Solo 65/100 point.

Gå til den billigste forhandler her

DUALIT 3 IN 1 ESPRESSO-AUTODUALIT 3 IN 1 ESPRESSO-AUTO

DUALIT 3 IN 1 har et rigtig flot og indbydende retro design der vil vække de flestes købelyst. Jeg var selv meget spændt på denne espressomaskine men…. På trods af en høj pris, hvilket normalt indikere kvalitet, så må jeg indrømme at jeg er lidt skuffet over denne espressomaskine. Til ca. 3.700 kroner skal dette være en maskine der først og fremmest laver en rigtig god og aromatisk espresso, men den skal også have nogle funktioner og være lavet af gode materialer.

Maskinen kan da godt lave en solid og velsmagende omgang kaffe, ikke barista kvalitet men en ok kaffe, men kvaliteten af maskinen virker ikke særlig god og ud fra, hvad andre brugere har skrevet om maskinen, virker den heller ikke særlig holdbar i længden.

Samlet må DUALIT 3 IN 1 nøjes med en score på 60/100 point.

Gå til den billigste forhandler her

gaggia baby twin espressomaskineGaggia baby twin

Gaggia Classic var en god og fornuftig espressomaskine, så med Gaggia baby twin, der er en dyrere model, var forventningerne høje.
Desværre kunne maskinen langt fra leve op til disse forventninger. Trykket der bruges til at lave kaffen var simpelthen for lav, kaffen blev knap nok varm og alt det indvendige i maskinen er lavet af plastik og billige materialer.

Der er blandt andet flere brugere af maskinen der klager over, at maskinen ruster og går i stykker indvendigt indenfor relativ kort tid. Maskinen har ellers nogle lækre detaljer, fine funktioner og kan også lave en nogenlunde kaffe engang imellem. Det er bare ikke godt nok at få en god kop kaffe engang imellem.
Gaggia er ellers normalt gode til at lave maskiner og deres Classic model er absolut i en anden klasse end denne. Desværre for Gaggia baby twin så ender scoren på 58/100, hvilket er testens laveste karakter.

Gå til den billigste forhandler her

Note – Artiklen er skrevet ud fra en personlig synsvinkel og delvis baseret på offentligt tilgængelige brugeranmeldelser af produkterne. Altomhusoghave.dk tager intet ansvar ved fejlkøb i forbindelse med denne artikel. Vi tager ligeledes ikke ansvar for evt. fejl eller misforståelser i forbindelse med artiklen. 

Læs også

Sådan udvælger du det bedste køleskab

Der er nogle ting i ens hjem, som man har mindre brug for end meget …

En kommentar

  1. Mette kjærgaard

    Super fed test i har lavet. <3 Jeg har før fået købt dårlige espressomaskiner og, hvor ville jeg dog ønske jeg havde læst en artikel som denne før disse dårlige køb…

    Nu fik jeg købt mig en Nespresso Lattissima+ på baggrund af jeres anbefalinger og den får et stort 12 tal herfra! Har aldrig kunne brygge så god en espresso før og den smager simpelthen så himmelsk <3

    Tusind tak for jeres anbefaling. Artiklen er delt med veninderne :-)